Een bijzondere ontmoeting

Een online gesprek

Een tijdje terug melde er iemand zich aan bij mijn Facebook groep Wolkenvriendjes, maar wist niet zo goed wat ik van het profiel moest denken. Ik ben op onderzoek uitgegaan, om te kijken wie hier achter zat. Al snel kwam ik erachter dat er een kinderboeken schrijfster achter het profiel zat. Maar niks kon ik erop uitmaken dat ze een kind verloren was. Ik besloot de schrijfster aan te spreken. En zij vertelde mij dat ze bezig is met een boekje over een vlinderkindje. Niet wetend van mij dat ik een kindje verloren ben. Dit vertelde ik haar, waarop ze vroeg waar ik woonde. Ik had allang gezien dat deze vrouw in Antwerpen woont, maar haar hart had verloren op het Hogeland waar het dorp waar ik woon onder valt. En ook had ik al ontdekt dat ze elke maand in Winsum is voor een schrijf atelier. Dit kon geen toeval zijn, nee want daar geloof ik niet in. Ze vertelde dat ze dankbaar was dat ze mij was tegengekomen, en nodigde me uit voor het schrijf atelier. Ze kon wel wat input gebruiken van een moeder van een overleden kind, omdat ze wel een boek aan het maken was maar geen enkele ervaring heeft met het overlijden van een kind.

Ontmoeting

Zenuwachtig ging ik naar het schrijf atelier, ik voelde me er niet echt op mijn gemak. Want het was meer bedoeld voor ouders met hun kinderen. Toch voelde ik me heel welkom. Myriam (schrijfster) vroeg of ik na de workshop even tijd zou hebben om te praten. Dus ik bleef, ook ontmoette ik gelijk de opdrachtgevers van het boek. En zo hadden we een mooi gesprek en kon ik ideetjes inbrengen voor het boek. Het verhaal was al wel af, maar ze wilde er een bijzonder boek van maken. Een boek waar ouders van overleden kinderen echt iets aan kan hebben. Ik vertelde over Daan, waarop Myriam de opdrachtgevers aankeek. En tegen mij zei “dit was de eerste naam die bij ons opkwam voor het vlinderkindje, maar we zijn eerlijk gezegd van de naam afgestapt” Daaraan toegevoegd, nu moet het natuurlijk gewoon Daan worden. En vroeg mij om toestemming. Mijn hart maakte een sprongetje van plezier, want hoe geweldig is dat.

Illustrator

Later heb ik ook de illustrator ontmoet van het boek, en kreeg alvast een voorproefje van tekeningen die ze had gemaakt. Ik voelde emotie opkomen, en dit vertelde ik haar ook. Ze kon geen mooier compliment krijgen doordat ik geraakt was erdoor. Een paar weken later besloot ik haar te vragen of ze mijn banner voor mijn nieuwe platform wilde maken. Want over een tijdje komt er een nieuw platform voor dit soort blogs en zal het dus gescheiden worden van mijn persoonlijke blog. Maar daar moeten we met z,n allen nog even op wachten tot het platform volledig af is.

Je kan je natuurlijk nu al aanmelden op de Facebook groep Wolkenvriendjes, daar word je als eerste op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes rondom het nieuwe platform en je kan daar natuurlijk contacten leggen met lotgenoten.