1

Het leven van Max en z,n mama *week 12*

Ik leer Max steeds beter kennen, hij mij natuurlijk ook. En niet te vergeten zijn papa hem en hij zijn papa. Hij is dan ook al 12 weken oud (drie maanden) officieel staat de datum op 22 juli dat hij dan drie maanden oud is. Aangezien hij 22 april geboren is. Het is al een heel mannetje en een erg ondernemend druk mannetje. Hij zit niet alleen maar stil als we hem in zijn stoeltje zetten. Dus hij vermaakt zichzelf er prima in. We beginnen een klein beetje een routine te krijgen voor hem, behalve de tijden verschillen elke dag erin. Dit omdat we nog altijd op verzoek voeden, die tijden lopen zo uit een elke dag dat er weinig ritme is dus. Maar we doen nu wel een beetje elke dag hetzelfde rond dezelfde fles. Het is ook fijn dat hij nu al een tijdje op vijf flessen zit in plaats van zeven. Helaas komt hij nog wel met enige regelmaat in de nacht, soms gebeurd het dat hij zolang doorslaapt dat hij vroeg in de ochtend komt. Dit mag hij best vaker gaan doen. Maar met alle liefde ga ik mijn bed voor hem uit.

Speeltijd

Omdat het nu echt een mannetje wordt, zijn de momenten dat hij wakker is ook steeds iets groter. En na elke fles die hij op heeft is er een moment van spelen. Inmiddels hebben we dus een leuk stoeltje gekocht voor hem, zodat hij niet altijd maar hoeft te liggen. En dit is erg geslaagd. 

  • Fles 1 nacht/vroeg in de ochtend daarna gaat hij gelijk weer terug naar bed.
  • Fles 2 ochtend is er even contact tussen mij en Max (of natuurlijk papa en Max), dit betekend met hem kletsen, rondkijken, liedje zingen. Dan mag hij even in het stoeltje, en word hij moe gaat hij terug op bed.
  • Fles 3 middag is er even contact tussen mij en Max (of natuurlijk papa en Max), dit betekend met hem kletsen, rondkijken, liedje zingen. En als hij moe is gaat hij terug op bed.
  • Fles 4 vroeg in de avond is er even contact tussen mij en Max (of natuurlijk papa en Max), dit betekend met hem kletsen, rondkijken, liedje zingen. Daarna mag hij nog even op het kleed spelen. Wordt hij moe, gaat hij naar bed.
  • Fles 5 laat in de avond/nacht is er even contact tussen mij en Max (of natuurlijk papa en Max), dit betekend met hem kletsen, rondkijken, liedje zingen. Daarna terug naar bed.

Wat leert Max toch al veel en wij van hem

Hij kan zo heerlijk zoet zijn als hij zijn vuistjes heeft gevonden, want hij vind ze heerlijk om op te sabbelen. Ook geeft hij al heel goed aan wanneer hij moe is. Zijn we heerlijk aan het kletsen of aan het spelen, komt daar ineens een dikke gaap voorbij. Nou dan weten we dat het tijd wordt om te gaan slapen. En wat ik helemaal knap vind, mijn partner kwam erachter tijdens de fles geven dat hij ineens zijn armpje(s) omhoog doet. Dan geeft hij aan dat hij een boer wilt laten. Zo wordt het voor ons steeds een stukje makkelijker om hem te begrijpen. Dus wij leren hem kennen, maar hij ons ook. En dan die lieve vertederende lach die hij steeds meer gaat laten zien. Zo leuk dat ik echt nu wel wordt getrakteerd op die mooie lachjes van Max. En nu ook echt gericht lacht op dingen die we zeggen of doen met hem. Het wordt nu echt een mannetje hoor.
Zijn papa heeft nu ook een lach vast gelegd op de foto, nee het is niet de eerste lach maar wel gevangen op een plaatje nu.

Houdini

We hebben een echte Houdini in huis, want we bakeren Max tegenwoordig in als hij naar bed gaat. Maar hij is zo sterk dat hij vaak ook gewoon met zijn armpjes uitbreekt. En dan hebben we ineens een sexy baby in bed liggen. Want als het zo warm is ligt hij er alleen met een luier erin te slapen. Ik snap echt niet hoe hij het voor elkaar krijgt dat hij zo uitbreekt, want het zit toch altijd heel strak om hem heen. Maar hij krijgt het echt voor elkaar. Gelukkig blijft hij toch vaak nog wel even slapen, ondanks zijn armen ontsnapt zijn. Want de reden dat hij ingebakerd ligt is dat hij zo onrustig met zijn armen aan het zwaaien is. Dit is dan ook de reden waarom hij nu vaak lekker rustig slaapt.

(ook deze foto heeft zijn papa gemaakt)