Mijn leven met kleuter *April*

Ja ik weet het april is alweer even voorbij, maar kon het niet laten om toch nog even een overzicht van april erop te zetten. Omdat er zoveel leuke dingen waren in deze maand, waar erg leuke foto’s bij horen.

Met de “de oude manege” (dagbesteding) gingen we naar het Ronald Mcdonald huis in Groningen. We mochten bij de begeleiding idee├źn inbrengen waar we weleens een kijkje wilde nemen. En dit bracht ik in, en daar mochten we dus langs komen. We kregen er een rondleiding en er werd van alles verteld. Dit vond ik enorm interessant, alleen ik merkte dat ik steeds stiller werd omdat er allemaal herinneringen terug kwamen wat met de geboorte van Daan* te maken hadden. Ondanks we nooit gebruikt hebben gemaakt hiervan, was hier wel sprake van geweest. Alleen zaten ze toen de tijd vol, in Utrecht.

Lente feest op school van Max, er werden allemaal leuke dingen verkocht en gedaan om geld op te halen voor een boom voor de school. Max was na schooltijd met een vriendje meegegaan, en zij zouden met zijn opa en oma terug naar school gaan. Waar ik ook heen zou gaan, ik moest wat geduld hebben want ik was lekker op tijd daar. Max vond het ook wel weer spannend door de drukte enz… dus trok hij zijn eigen plan. Speelde lekker op het achter schoolplein met vriendjes. Toen hij wat ontdooide gingen we samen de bellenblaas kopen bij zijn juf. Deze had hij achter laten houden, want hij wilde degene kopen die hij zelf had gemaakt. Daarna nog allemaal lekkers eten en drinken, en vooral heel veel spelen. Ik kreeg hem niet meer mee naar huis, dus pas toen ze gingen opruimen gingen we richting huis. Een geslaagde middag.

In het teken van gezonde tussendoortjes maakte ik een bananen brood. Dit wilde ik al heel lang doen, alleen vond hem net even wat te droog. Dus mocht ik het nog eens maken, denk wat korter in de oven.

Omdat Max deze maand jarig zou zijn (22 april) gingen we dit met mijn kant van de familie vieren. We gingen naar Van de Valk in Zwolle. We hebben daar heerlijk geluncht en uiteraard een toetje gegeten. Tussendoor kreeg Max zijn cadeautje. We hadden voor hem geld gevraagd, omdat hij ergens voor wilde sparen. Maar nu kreeg hij van zijn oma en zijn ooms samen een pakket Magnetic tiles, die hij zo graag wilde hebben. Gelijk daar ging de doos open en werd ermee gespeeld. Wat is hij er blij mee.

Een dag voor dat hij echt jarig was kreeg hij alvast zijn cadeautjes van ons, dit omdat het niet zo handig is voor schooltijd te geven, papa er niet zou zijn… Hij kreeg als eerste een GPS horloge, want we wilde hem wat meer vrijheid gaan geven buiten. Hij mocht al best wel in de buurt spelen en in de speeltuin vlakbij huis kwam hij al heel lang alleen. Maar het was vaak wat lastig voor hem te vertellen waar hij heen ging, en nu kunnen we gewoon zien waar hij is. En als er iets is, kan hij ons ook bereiken.

Daarnaast wilde hij graag een tractor met een rol bak erachter, die had hij bij iemand thuis gezien en vond hem zo mooi.

De horloge moest ook even getest worden, ja foto’s maken en versturen lukt check.

Van je verjaardag vieren wordt je moe, want er was nog bezoek geweest voor hem.

De dag dat hij echt jarig was, mocht hij ook zijn feestje op school vieren. Fijn trakteren in de klas. En uiteraard alle klassen langs voor de juffen iets lekkers te gaan geven.

En dat is nummer drie, want ook zijn kinderfeestje moest nog gevierd worden. We gingen met een aantal jongens naar Happy Italy om zelf pizza te versieren, eten, lekker spelen en nog een nutella pizza delen met zijn vriendjes. Ook daar kreeg hij nog leuke cadeautjes, en het was een hele gezellig drukke middag met al die jongens.

Na zijn kinderfeestje wisten we ook hoeveel geld hij had gekregen voor zijn verjaardag, en van een gedeelte bestelde we nog een pakket Magnetic tiles. Die nog bezorgd moeten worden helaas. Maar de rest van het geld wilde hij in de stad uitgeven. Eerst even een zomerjas kopen en kijken voor nog wat meer zomerkleding. Toen naar de speelgoedwinkel, waar hij een hele mooie grote lego set kocht. Deze vliegtuig stond ook al een tijdje op zijn wensen lijstje. En ik beloofde hem nog even een broodje te gaan eten bij Subway.

Eind van de middag toen we thuis waren, wilde hij gelijk gaan bouwen aan zijn vliegtuig. Hij bleef die middag/avond maar bouwen, en de dagen erna ook. Tot hij niet meer wist hoe hij verder moest, maar het grootste deel heeft hij helemaal zelf gebouwd. Papa heeft het laatste stukje afgemaakt. Nou hij mag er trots op zijn.

Het overzicht van mei zal ik proberen eerder online te zetten, dan deze van april.