1

Moeders voor Moeders

Nu jullie weten dat ik zwanger ben, wil ik hier zeker vaker op terug gaan komen. Jullie hebben mijn verhaal kunnen lezen over de moeite die ik heb moeten doen om zwanger te worden. Nu breng ik Moeders voor Moeders onder de aandacht omdat ze dat wel kunnen gebruiken.

Omdat ik dus zelf moeilijk zwanger raakte en ik gebruik heb gemaakt van het hormoon Pregnyl wat gehaald wordt uit urine van zwangere vrouwen wat gedaan wordt door de stichting Moeders voor Moeders, wilde ik heel graag iets voor ze terug doen. Ik wist nog maar net een week dat ik zwanger was en heb me aangemeld bij hun. Ik wilde wel een kleine bijdrage leveren voor hun. Het is een kleine moeite om 10 weken lang elke dag urine op te vangen in flessen voor ze. En het hoeft niet eens elke dag of alle 10 de weken, gewoon hoe het bij jouw het beste uitkomt.

Er kwam iemand bij me langs om uit te leggen hoe het in zijn werk ging, ik kreeg een krat met 4 flessen erin, 2 kannen om de urine in op te vangen en zelfs lieve cadeautjes. Wij hier hebben een verzamelpunt om de kratten weg te brengen en nieuwe op te halen. Dus ze komen hier niet aan de deur. Elke week kan ik dus zelf mijn krat omwisselen voor een nieuwe.

Ze moest natuurlijk wel even testen of er wel genoeg HCG in me urine zat, en wat was het een mooie test zeg. Dat was voor mij ook gelijk een hele fijne bevestiging van dat ik echt zwanger ben, ik kon het namelijk nog niet echt bevatten dat het zo is. Hierna was het gelijk een stukje echter geworden.
2013-10-15 13.49.12

Voor mezelf kreeg ik een leuk blad en een mooie sleutelhanger, en voor de baby kreeg ik zo,n heerlijke zachte wikkel deken. Wat werd ik verwend, daar wordt je toch vrolijk van. En dat alleen maar omdat ik weet hoe het is als je graag zwanger wilt worden, maar het niet vanzelfsprekend is. Dat is de hele reden waarom ik mee doe aan Moeders voor Moeders.
2013-10-15 14.01.26

 

Zou jij tijdens je zwangerschap Moeder voor Moeders helpen? Of heb jij dat tijdens je zwangerschap al gedaan?