1

My weekly 46

Wat was het een drukke week, maar wel met heel veel leuke dingen. Ik merk op dat ik steeds meer foto,s weer maak in de week. En ben nu ook begonnen, met af en toe uit de naam van Max verhaaltjes te schrijven die ik op Instagram en Facebook plaats. Daar heb ik heel veel plezier aan om dat te doen. Een van de verhaaltjes heb ik hier ook op de blog bij gezet. Veel plezier met deze weekverslag, zoals gewoonlijk heel veel Max spam.

Sint Maarten, nee dit jaar nog maar even niet met Max. Ik als moeder wil niet alleen staan zingen voor de mensen. Max wil niet eens dat we zingen dan krijg je een heel hard nee en een hand in je gezicht. Ik haalde wel een hoop snoep in huis, helaas is er maar 1 keer aangebeld. Dus nu moeten wij ons “misselijk” eten aan het snoep hihi.

Dinsdag hadden we een drukke dag, eerst in de ochtend voor Max naar de logopedist. Hij loopt wat achter met praten, voor nu maken we ons nog niet echt grote zorgen. Maar hij zou nu in twee woord zinnen moeten praten, wat bijna volledig uit blijft. Wel merk ik op dat er nu steeds wel wat nieuwe woordjes bijkomen. Maar nog steeds minimaal. Vandaar dat we nu elke week bij de logopedist zitten.

En in de middag hadden we een afspraak in het ziekenhuis staan voor Max. Even weer naar de “voeten dokter” zijn voeten te laten controleren. Hij vond het wel goed gaan. Behalve dan dat hij doorzakt met zijn voeten, waar hij nu steunzolen voor krijgt voor in zijn schoenen. Helaas gaat ons dat best een hoop geld kosten, en wordt maar een kleine gedeelte vergoed. Maar het is wel van belang voor hem. We gingen voor het eerst zonder de buggy de bus in. En wat vond hij het stoer om nu naast me in de bus te mogen zitten. Op de terugweg maar volhouden dat hij niet moe was, maar wel met zijn koppie tegen me aan liggen. Ja geen middag slaapje en zo,n drukke dag daar wordt je moe van.

Dus in de avond ook maar eerder naar bed gebracht. Want hij gaat nooit zomaar op de bank liggen met duim in zijn mond. Dus hij moest wel heel erg moe zijn geweest.

Woensdag Max weer een hele dag naar de kinderopvang, en nadat ik hem heb weg gebracht heb ik gelijk de trein genomen naar de stad. Ik ben even bij de Primark wezen shoppen. En toen nog even de binnenstad in, wat winkels langs geweest. Daar ook nog even wat gegeten bij de Subway. Want ik moest nog door naar Lentis, waar ik nog elke week gesprekken heb.

Geschreven vanuit Max

Donderdag wilde ik zoals altijd lekker in mijn bed blijven liggen. Altijd als mama mijn slaapschoenen uit doet en ze weg legt dan heb ik al weer de deken over me heen getrokken en met mijn duim in me mond weer gaan liggen. Toch plukte mama me uit bed. Ik moest er van huilen en werd er hangerig aan mama van. Ook wilde ik me niet omkleden en me tanden poetsen. Maar mama zette door en zo zaten we ineens aan de ontbijt tafel. Wat is dat nu moet ik ineens zelf mijn broodje gaan smeren, nou vooruit met een beetje hulp dan. Daarna heb ik lekker de hele dag gespeeld bij de kinderopvang. En natuurlijk nog even een middag slaapje gedaan. Altijd feestje als Tita (Abida) er is. Eigenlijk wil ik elke dag wel naar haar toe, mama zegt dat het echte liefde is. Thuis na het avond eten tv gekeken voor ik ging slapen. Zoals je kan zien was het erg boeiend.

Het is echt een jongetje hoor, alles wat groot stoer en rijd vind hij geweldig.

Lekker lui liggend op de bank een appeltje eten, ik ben er dol op. Ja die appeltjes dan he… Hij vraagt er zo vaak om.

De vrijdag was alweer zo,n drukke dag, maar wel heel erg leuk. In de ochtend naar de peutergym. Eindelijk nu ik er zelf niet bij blijf, komt hij helemaal los. Maar dit keer ging er iets mis. Aan het einde van de les werd ik naar binnen geroepen, en gelijk toen Max me zag begon hij heel erg te huilen. Ik nam hem in me armen en toen werd me verteld dat hij achterover van de bank was gevallen met zijn hoofd tegen de punt van de verwarming. Hij had een gat in zijn hoofd, en bloedde best wel veel. Ze hebben de dokter gebeld voor ons (gelukkig tegenover de school waar we waren) en de gym juf is even mee gelopen erheen. Max had alweer praatjes, dus maakte me al snel geen zorgen meer. Bij de dokter liet hij goed toe om er naar de kijken, en er hoefde niets eraan gedaan te worden. We konden gewoon gaan doen wat we nog meer van plan waren.

Dus op naar het babycafeez, gelukkig was ik geen gastvrouw. Maar er kwamen dit keer veel mensen op af. Er werd een workshop baby/peuter massage gegeven. Max was eerst even helemaal zen bij me, tot hij er zat van was. En hij de boel lekker op stelten aan het zetten was. Nee niet bij de baby,s maar wel de ruimte er naast.

Daarna thuis was ik helemaal uitgeblust, de rest van de dag lekker rustig aan gedaan.

Wat een geluk het was droog toen Sint en Piet zijn intocht hadden. Eerst hebben we het op tv gekeken, en in de middag zijn we het dorp in geweest om ze te zien. Max was helemaal onder de indruk. En wat was het enorm druk zeg. Hij mocht bij papa op de nek zitten, dat vond hij super spannend. Dus dat duurde niet heel lang. Ook verwend met lekkere kruidnoten en een mooi vlaggetje gekregen. We hebben een super leuke middag gehad bij de intocht.

Die avond mocht hij natuurlijk zijn schoen zetten, en papa en mama ook. Zou hij verwend worden. Nou en of Sint en Piet zijn niet zomaar langs ons huis gereden maar ook nog wat leuks achter gelaten. Als eerste pakte hij de pakjes uit, een knuffel kikker en een doos met kikker memory. Daarna had hij de snoepjes in de gaten. En zo ging hij ontbijten met snoepjes. Ook heeft hij gewoon een broodje gegeten en een half beschuitje die hij van mij pikte. Hij snoept niet zo vaak dus, van mij mag het weleens zo.

Zijn jullie ook naar de intocht van Sint en Piet geweest?