Vroeggeboorte

“Zo lief zo mooi zo klein zo van ons we mochten je niet houden want jij bent van ons heen gegaan om voor altijd een vlindertje in ons hart te zijn”

Ik kan me er niets bij voorstellen dat je zwangerschap zo fout loopt dat je kindje te vroeg komt en dus geen overlevingskans heeft. Of bij geboorte gelijk overlijd. Wat ben ik dankbaar dat we Daan nog vier maanden bij ons mochten hebben. Toen ik voor het eerst naar een uitvaartbeurs ging een paar maanden na het overlijden van Daan heeft me het hartdoosje wat hieronder staat zoveel indruk op mij gemaakt. In eerste instantie wilde ik er hardt voor weglopen, toch was er iets in mij waardoor ik toch dichterbij ging staan. En mijzelf de bevestiging geven dat ik nog zoveel geluk heb gehad om mijn kindje zijn oogjes open heb zien gaan. In bad heb mogen doen, heb mogen troosten als het huilde. En onwijs veel te mogen knuffelen. De ouders die veelte vroeg bevallen hebben dit nooit kunnen doen. Door dat dit mij zoveel deed, heb ik ook weer heel veel indruk achter gelaten bij degene die bij deze stand hoorde. Want een jaar later kwam ik terug en maakte deze foto,s. Ze herkende mij en vond me zo dapper dat ik het aanging het jaar ervoor al en nu weer. Dit keer was ik er niet alleen voor mijzelf maar ook voor jullie. Om te laten zien dat er ook heel veel ouders niet op die roze wolk blijven zitten.

DSC_6175

DSC_6176Inmiddels kom ik er ook achter dat er veel meer uitvaartverzorgers zijn die speciaal gericht zijn op kindjes. Zelf hebben wij een prachtmens gehad voor de uitvaart, maar dit was niet speciaal op kindjes gericht. Wel had ik echt het idee dat ze wel vaker hiermee in aanraking was gekomen. Daarom was onze uitvaart ook gewoon perfect. Maar wat vind ik het super fijn te zien dat er dus ook speciaal uitvaartverzorgers zijn voor kindjes. want deze richten zich ook veel makkelijker op echt de hele vroeggeboorte. Bedankt Jeannet dat je me zoveel indruk hiermee gegeven hebt.
Kinderuitvaartbegeleiding Admiraal

Naast deze stand stond nog een Kinderuitvaartbegeleiding Kleur kinderuitvaart 

DSC_6178

DSC_6179

DSC_6186

DSC_6187

DSC_6189

Dan heb ik ook nog foto,s gemaakt van de kleine schattige mandjes waar de te vroeg geboren kindjes in kunnen liggen van Amelius. Amelius maakt afscheid producten op maat. Ouders kunnen producten uit de collectie bestellen, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook een mandje of kistje laten maken met de stof uit de babykamer. Ik vind het zo bijzonder wat ze maken, helemaal speciaal voor je overleden kindje. Want ook kindjes die stil geboren worden verdienen een onwijs mooi afscheid.

Ik hoop dat ik mensen die dit nooit ervaren hebben een beetje een indruk krijgen wat er allemaal bij komt kijken als je kindje overlijd. Je kindje wordt geboren en je moet dingen regelen voor het afscheid geen geboorte kaartjes maar rouwkaartjes. Voor de meeste is dit een ver van hun bed show, maar voor vele ook echt werkelijkheid.

12980577_10206957740714666_839253525_n

Als jouw veelte vroeg geboren kindje overleden is, hoe was jullie afscheid?