Wat eten we vandaag?! “erwtensoep”

[social_share]
DSC_0016

Erwtensoep

  • 2 1/2 liter water
  • 1 prei
  • Knolseldery
  • Seldery
  • Peterselie
  • Rookworst
  • Varkensvlees
  • Zout/Peper
  • Spliterwten

Als eerste was je goed de spliterwten, groente snijden en zorg dat je varkensvlees in blokjes is gesneden
Water aan de kook brengen met de spliterwten erin (ongeveer 3 uur) Als het kookt zachter zetten, maar blijf steeds roeren. Na ongeveer 1 1/2 doe je de groente en het varkensvlees erbij. Blijf roeren. En een half uur voor je gaat eten doe je de plakjes rookworst erin, die hoeven alleen maar warm te worden.
DSC_0009

DSC_0013

DSC_0015

DSC_0017
Het resultaat
DSC_0018 (800 x 600)

Heb jij wel eens erwtensoep gemaakt?