1

Zwangerschap dagboek ~Week 18~

Week 19 heb ik vandaag bereikt, volgende week zit ik dan eindelijk op de helft. Dat is echt een hele mijlpaal. Maar nu kunnen jullie lezen over de afgelopen week, dus zwangerschap week update 18

Blaasontsteking

Het is een kans dat ik dus een blaasontsteking heb. Maandag toen ik op controle was, klaagde ik over steken in mijn zij en buikpijn. Toen wilde ze toch even mijn urine laten onderzoeken. Helaas belde ze pas donderdag avond op dat het verontreinigd was. Niet eerder had ze het onder ogen gekomen, en maakte excuses. Ze zei als het zo is zijn we op tijd. Maar wilde dus niet blind gaan behandelen en liet me naar de huisarts gaan om mijn urine op kweek te laten zetten. Nou duurt dat drie dagen, helaas zit er nu dus de kerstdagen tussen. Omdat ze maar niet belde na maandag dacht ik het zal wel meevallen, de klachten namen af dus dat was goed. Maar eigenlijk sinds gisteren nemen de klachten weer toe. Steeds pijn in mijn buik, nog vaker plassen en eigenlijk de hele dag voelen dat ik moet. Branderig gevoel onderin buik en schaamgedeelte. Ik moet dus echt afwachten tot volgende week.

Zorgen om de bevalling

Ik heb echt totaal geen conditie meer en in het ziekenhuis maken zich zorgen. Dat deden ze al om mijn geestelijke gezondheid en nu ook omdat ze bang zijn op dit moment dat ik de bevalling niet ga aankunnen. Ik ben al na 10 minuten lopen al bekaf. Maar eigenlijk is het niet zo gek na al die emotionele momenten op Mirre. Ondanks ik niet meer elke week daar ben, doe ik nog wel wat af en toe. En heb ik elke week een telefonische gesprek. Maar hierdoor en door de zwangerschap heb ik echt nergens meer energie voor. Helaas leggen ze wel heel erg de nadruk op de zorgen, zodat ik mezelf ook nog dieper in de put voel komen. Ik vind het nu dus ook al eng de bevalling. Er is nu afgesproken met mijn maatschappelijk werker in het ziekenhuis dat ik elke dag ga wandelen. Nou dat elke dag is nu zo,n beetje bijna elke dag. We zijn vorig weekend begonnen, en twee keer overgeslagen. Dus dat gaat prima zo. Nu het alleen nog volhouden, ik moet weer meer conditie krijgen. De baby moet er toch ook echt uit nog.

Buik

Eigenlijk heb ik gewoon een hekel aan buikfoto,s, maar toch wilde ik er wel een paar. Net als bij Daan ook dus niet elke week een buikfoto. Waarom niet nou omdat  wat je eigenlijk op de foto ziet mijn bovenbuik is en het is toch echt niet de buikbaby die daar zit. Toch vind ik het zelf leuk te voelen dat me buik steeds dikker word, normaal vind ik dat vreselijk maar nu groeit er iets moois daar. Ondanks ik er dus een hekel aan heb, zijn er toch foto,s die ik jullie nu ga laten zien.

photo_2016-12-19_21-11-05

photo_2016-12-19_21-11-31

Hoe kan je het beste voorbereiden op een bevalling?