Gezond en fit 2015 Opdracht 8

image_pdfimage_print

De vorige opdracht was iets nieuws eten, nou eerlijk gezegd heb ik vrij weinig gezonds binnen gekregen voor mij doen. Aangezien ik normaal thuis 2x keer op een dag groenten eet en standaard 2x op een dag fruit eet. Een hele week logeren bij een vriendin kan gewoon niet goed gaan. (hihi) Misschien was dit wel een keertje goed even niet zo gefocust op wat ik binnen krijg. Maar gewoon genieten. Helaas heb ik me wel wat opgeblazen gevoeld, maar of dat alleen door het eten komt weet ik niet. Wel hebben we echt heerlijk gegeten steeds, en hoor je me daar zeker niet over klagen. Tenslotte heb ik zelf die keuze gemaakt om het allemaal te eten. Maar om terug te komen op de opdracht, ik kan eigenlijk niet zeggen dat ik iets heel nieuws heb gegeten. Wel heeft ze voor bij het gourmetten heerlijke kruidenboter gemaakt, die ik nog nooit gegeten had. En ook door de lasagne ging er een groenten zakje doorheen wat wij thuis nooit doen, zo lekker.


Ach ik had de week eerder al voor het eerst oven friet gemaakt van zoete aardappel. Dat had ik dus echt nooit eerder gegeten. Voor mij was het dus een weekje eerder iets nieuws eten.IMG_20150310_172525

We zijn steeds meer bewust bezig met gezonder leven. Het valt nog steeds niet mee, maar we weten inmiddels wat goed en slecht voor ons is. Nu gaan we nog een stapje verder om bewust met ons eten en beweging bezig te zijn. Wat ons brengt bij opdracht 8.

Deze week gaan we alles wat we eten en drinken en doen bijhouden. We gaan een schema maken met wat je eet en drinkt. En wat je voor beweging krijgt op een dag. En als het je bevalt om alles op te schrijven ga daar na deze week gewoon mee door. Zo kan je heel goed zien wat er wel en wat er niet goed gaat. Zo kan je jouw valkuilen vinden. En kan je er de volgende week naar kijken hoe je dat kan oplossen. Zelf heb ik deze methode heel vaak gebruik maar werd er soms weleens gek van. Maar het helpt je wel. Ook juist met de gedachten om juist niks ongezonds te pakken want je weet dat je het moet opschrijven van je zelf. Dat is iets wat je natuurlijk niet wilt dus pak je misschien toch automatische iets gezonds.

Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen hierin zijn… Heb je dit al weleens gedaan, of ga je dit nu voor het eerst met ons mee doen?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

1 thought on “Gezond en fit 2015 Opdracht 8

  1. Ik heb 2 schema’s voor om de dag dus ik weet precies wat ik eet 🙂 Mijn tip voor het bijhouden van je voeding/beweging is wees eerlijk! Alleen dan kan je zien wat je fout/goed doet! Succes!
    Deirdre onlangs geplaatst…Weekoverzicht #1My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge