My weekly 10

image_pdfimage_print

Deze week heb ik het best als druk ervaren, en dan vergeet ik vaak ook gewoon om foto,s te maken van de week. Dus die zijn er niet veel.

Mandag
Ben deze dag bezig geweest met wat huishoudelijke klusjes. De woonkamer stoffen en stofzuigen. De wc,s schoonmaken. Eigenlijk kom ik vaak maar weinig toe aan het huishouden. Maar de dingen die ik echt nodig vind gebeuren vaak wel. Ook ben ik nog even naar buiten geweest met Max, even hem zelf laten lopen naar de winkel. Dit gaat steeds beter. Hij begint ook steeds beter te accepteren dat er op sommige momenten ook even een handje vast gehouden moet worden. Bijvoorbeeld bij het oversteken… Het liefst wilt hij door de speeltuin heen, maar dit doe ik niet altijd. Zeker niet als het zulk vies weer is als nu met al die regen. Want hij wil dan heel graag lekker van de glijbaan af of in de zandbak spelen. Dat doen we wel op de dagen dat het droog is in de speeltuin.

Max dacht wat mama kan, kan ik ook. Lekker de hele boel veranderen in huis. Hij vind het vaak ook zo leuk om te helpen. En soms krijg je de achteraf dit soort dingen. Lekker aan het slepen geweest met de stoelen.

Dinsdag
In de ochtend Babycafeez samen met Max. Deze ochtend was ik weer gastvrouw. Ook kwam er dit keer een spreker, iemand die kwam praten over babygebaren. En ons gelijk een aantal gebaren heeft geleerd. Het stond in het teken van dieren. En wat deed ze het leuk. Daarna heb ik alles opgeruimd, en wat fijn dat er een vader die we bijna altijd ook zien met zijn zoontje even bleef op de twee te laten spelen samen. Zodat ik Max niet in de buggy hoefde te laten wachten terwijl ik alles aan het opruimen en afwassen was.

In de middag had ik nog een telefonische afspraak met iemand van Lentis,was weer een vrij intens gesprek. En was daarna eigenlijk wel bekaf. Maar beneden was Max al uit bed gehaald door zijn papa. En kon ik bijna beginnen aan het avond eten maken.

Woensdag
Is therapie dag, eerst in de ochtend Max weg brengen naar de kinderopvang en daarna gelijk door naar PMT groep. Ik had helemaal geen zin om erheen te gaan, het ging namelijk niet zo goed met mij. En waar ik mee zat wilde ik eigenlijk helemaal niet over praten. Toch liep de ochtend zoals altijd anders. Ik en nog iemand kregen weer volop de aandacht, omdat de rest er niet waren. Dit vind ik eigenlijk altijd vreselijk, maar ergens is het ook weer heel goed. Maar op dit soort momenten komt het allemaal heel erg dichtbij. Zo dichtbij, dat ik dit weer in de vlucht ging tijdens therapie en mijzelf pijn deed en me afwezig zette. [Dissociatie] Toch zijn we daarna nog even goed aan de slag gegaan, want ze was even streng voor me. Wat ik op dat soort momenten nodig heb.

Thuis was ik volledig versleten hierdoor en ben dan ook even naar bed gegaan. Maar dit keer een wekker gezet, en gezegd tegen mijn partner als ik niet om die tijd eruit ben dat hij me er uit moet helpen. Als ik me zo voel kan ik de hele middag op bed gaan liggen. Ik ben er netjes uitgekomen. Dat voelde wel goed, dat het me lukte.

Donderdag
In de morgen kwam iemand van Martinizorg, dit was de tweede keer dat ze langs kwam. We hebben veel zitten kletsen, zodat ze mij een beetje leert kennen. En ik het vertrouwen kan opbouwen bij haar.

S,middags na het middag slaapje van Max kwam opa en oma hem ophalen om te logeren. Omdat ik de vrijdag al vroeg bij Lentis moest zijn. Dus de middag en avond even bij kunnen tanken.

Vrijdag
Normaal nooit therapie op deze dag,maar het gesprek kwam even tussen door omdat ik haar anders een aantal weken niet zou zien. Was weer een goed gesprek. Waar het nu vaak op neer komt dat ik in beweging moet blijven. Kreeg de vorige keer al de tip, lekker muziek opzetten en dansen. Want ja hier wordt ik vrolijk van. Daar ben ik kleine stapjes in aan het zetten. Zelfs met Max aan het dansen geweest. Dit deed ik eerder toen hij nog heel klein wel. Dat is nogal verwaterd, en probeer ik nu weer beetje op te pakken.

Thuis gelijk Max overgenomen, want opa en oma waren er al. Moest met Max wat gaan eten en hem daarna naar de kinderdagverblijf brengen. Ik stond nogal op tijd, en daar ga ik zo van stressen. Toch kwam ik precies op tijd voor mijn tweede afspraak voor deze dag. Samen met een paar mensen in gesprek voor de tweede ronde over mijn droom om bijeenkomsten te gaan organiseren voor ouders van overleden kinderen. Ze gaan me helpen deze droom waar te laten maken, maar in kleine stappen. Want ze vinden, en ja dat klopt wel een beetje vanwege therapie dat ik er op dit moment nog niet aan toe ben.

Zaterdag
De dag begon zo lekker rustig. Max nam ik nadat ik hem uit bed haalde even mee naar onze slaapkamer en daar keek hij rustig een filmpje op mijn telefoon.

Toen we allemaal lekker hadden ontbeten en wakker genoeg waren zijn we wezen boodschappen doen. Verder de dag binnen doorgebracht door al die vieze regen.

Zondag
Rustdag, we konden toch geen kant op met de hele dag regen te hebben gezien. We hebben als gezin uitgeslapen. Max was wel even rond 8.00 wakker en zijn konijn uit bed gegooid. Nadat die terug heeft gekregen heeft hij nog wat liggen kletsen en viel toen weer in slaap. Rond 10.15 heeft zijn papa hem uit bed gehaald. Ergens voel ik me schuldig dat we hem zo lang hebben laten liggen, maar hij vond het geen probleem. En voor ons was het ook wel een keertje lekker.

De planning was hem die middag keertje niet naar bed te brengen, maar toen merkte we toch dat het hem niet ging lukken. Dus rond 13.30 toch maar even laten slapen.

Voor de avond staat er stoofvlees op het menu, dus dat moest op tijd op het vuur gezet worden.

Hoe was jullie week?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge