Take a look at my life *week 30+31*

image_pdfimage_print

Wat is het nog altijd heerlijk weer, eerlijk gezegd vind ik het soms een beetje te warm. Ik heb er best veel last van, ik kan weinig tot niets doen. Waardoor het huishouden stil ligt. Ik slaap slecht, en buiten zijn vind ik soms erg vervelend met deze warmte. Maar ik zou een vreselijke moeder zijn als ik hele dagen binnen zou zitten met mijn kind. Dus dat doe ik zeker niet. Max vind het heerlijk buiten, en ik heb het idee dat ik echt ene buiten kindje aan het krijgen ben. Dus voor hem ben ik veel langer in de tuin dan ik normaal uithoud, ik houd het vol omdat ik van hem intens geniet.

Ik kocht een zwemband voor Max, want wilde graag met hem naar het buitenbad in Winsum. Dit vond ik ook wel heel spannend, helemaal toen ik op Facebook reacties las over deze zwemband. Maar al snel merkte ik dat het voor iedereen heel persoonlijk is. En daarom besloot ik er gewoon voor te gaan. Helaas geen foto,s van het zwemmen, maar de week na dat ik de band kocht ben ik gaan zwemmen. Ik plaatste een oproepje op mijn Facebook pagina (Mammies Winsum) of er iemand zin had om mee te gaan. En zo zijn er twee andere moeders met hun kindjes mee gegaan. Dit was zo leuk, weinig tijd gehad om te kletsen met de moeders. Maar de kindjes hebben zich zo vreselijk vermaakt. En ook heel even de band uitgetest in het diepere water, Max vond het helemaal prima en het ging ook zeker goed. Wij gaan dus zeker nog eens zwemmen daar.Lekker klimmen op papa, ik klim de hele dag over alles en iedereen heen. Dus nu moest papa eraan geloven. Want hoe leuk is het als hij zelf op de grond gaat liggen. Daar moet je gebruik van maken.Kijk eens wat ik kan, lekker klimmen op de tafel. Heb me alleen laten vertellen dat ik niet op de tafel mag zitten… Dat is het volgende wat ik (misschien) wel ga leren. Luisteren naar wat ik niet mag. “Mama was stiekem ook wel trots op het klimmen” Elke keer als we naar de speeltuin gaan, is er een nieuw favoriet van Max. Nu was het de glijbaan. En ja ik heb hem paar keer laten glijden. Maar het klimmen erop was toch echt leuker volgens Max. Dit was dan ook gelijk de eerste foto die ik maakte voor de foto challange #mamakijktanders2018 met als thema “Buiten”

We waren op weg naar de kinderboerderij waar ik zelf heb gewerkt, alleen het begon heel hard te regenen. En we zijn dus niet uitgestapt toen we eraan kwamen. We zijn maar door gereden naar Stadspark waar ook een kinderboerderij zit. Daar was het gelukkig wel droog en hebben we even diertjes gekeken. Daarna nog even een ijsje gegeten en dan weer naar huis.

“Familie” thema van de dag #mamakijktanders2018 Dit keer brachten we Max samen naar bed, normaal doe ik dat altijd. Maar zo in de vakantie van zijn papa is het ook weleens leuk als het anders gaat. Natuurlijk nog even een verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan. En omdat het zo gezellig was maakte we een familie foto.
Even van de rust genieten hoor als Max even op bed ligt. Ik word zo moe van de warmte dat ik gewoon weinig toe kom aan dingen naast het zorgen en spelen met Max.Liefde voor jezelf, ja hoe doe je dat. Ooit zette ik deze tattoo om me eraan te herinneren, en toch raakte ik het kwijt. Maar er is ook zoveel gebeurd. Nu ben ik weer heel druk aan het werk om mezelf stukje bij beetje terug te vinden. En daar is een groot deel van “houden van jezelf” voor nodig.In de avond lekker buiten in de tuin zitten. Toch mis ik het dat we hele avonden buiten konden zitten. We hebben veel last van de muggen dat je gewoon naar binnen gepest word. Maar eventjes buiten zitten s,avonds doen we toch wel. En voor het eerst zagen we hier in Winsum een luchtballon.“Chaos” het volgende thema van #mamakijktanders2018 Ja het kan nog veel, veel erger. Maar moest ene keuze maken voor een thema en dit kwam er uit. Normaal liggen ook alle blokjes door de kamer heen. En ben elke dag aan het zoeken waar alles weer ligt, onder de bank en kast. Zo ben ik genoeg kwijt, maar ergens moet het in huis liggen.
Project zelf doen, mama. Ik had hem zelf al wel wat happen gegeven, maar iedere keer pikt hij de lepel uit de hand. Dus ik liet hem het zelf maar eens proberen. Nou dit was het resultaat.

Jaaaaaa, nu hebben we ook een groot zwembad in de tuin. Dit wilde ik zo graag, maar er werd steeds maar gezegd ja volgend jaar hoor. Maar we gingen op de fiets naar Bedum, om even naar de Action te gaan. Ja en dan kan hij er niet tegenop. Toen ging dit zwembad mee. Maar had niet verwacht dat hij zo groot was. Wel heel leuk en blij mee, maar de halve tuin is nu in bezet. We zijn de volgende dag als gezin er in gegaan.Ohhh en wat vond Max het geweldig, dit wist ik al omdat hij het zwembad eerder ook al zo leuk vond. Nu kunnen we met lekker weer in de tuin lekker het zwembad in. Zelfs zijn papa nam een duik. En we hebben de hele middag plezier gehad.

Vinden jouw kindjes het ook zo leuk met water spelen?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge