Zwangerschap dagboek ~Week 25~

image_pdfimage_print

Inmiddels ben ik alweer 26 weken zwanger, en ik merk dat ik het echt wel zwaar begin te vinden. Sommige dingen willen gewoon weg heel moeilijk, denk aan schoenen aantrekken en dan je veters nog eens strikken. Hier heb ik echt de grootste moeite mee, en dan te bedenken dat het straks misschien nog moeilijker wordt hoe groter die buik gaat groeien. En met veel bewegen krijg ik gewoon veel pijn, en toch moet je blijven bewegen. Nou er zijn echt dagen bij dat ik dat gewoon liever niet heb.

Suikertest

Of zoals mijn man het in de agenda veranderde suikerfeest. Nou dat is het dus echt geen feest. Als eerste moet je vroeg je bed uit, want je moet je om 08.15 melden. En dan ook nog eens nuchter zijn. Dat is ook weer niet zo heel leuk als je trek hebt als je uit bed komt. Maar goed dat is nog wel te overzien. Na het melden bij het DOC wordt er eerst bloed geprikt. En vervolgens krijg je dan een beker met een heel zoet drankje. Dit moet binnen vijf minuten opgedronken worden. Maar het is echt zo vreselijk vies. Het ging er bij mij heel snel in, maar wat was ik er misselijk van. En dit moet je dan ook nog twee uur binnen houden, anders moet het helaas weer over. Twee uur wachten, niet mogen eten en drinken en rustig aan doen is best ook erg lang. het enige wat ik wil is gewoon spugen zo vies is het. Maar de test uitslagen waren prima, dus daar hoef ik me geen zorgen om te maken. Had ook niet anders verwacht.

Ongemak

We weten allemaal wel dat je tijdens een zwangerschap meer moet plassen, dat is al vervelend. Vooral in de nacht vind ik het vervelend. Maar wat echt een ongemak is, denk eens aan als je moet niezen. Nou als dat bij mij gebeurd is ook mijn broek 9 van de 10 keer nat. En momenteel ben ik ziek en moet ik veel niezen, niet fijn dus. Maar er is meer ongemak hier op. Want niet alleen bij niezen gebeurd dit maar ook als ik moet spugen. Ik spuug dan wel niet vanwege de zwangerschap. Maar aangezien ik nog altijd met mijzelf aan het werk ben en er soms zoveel gebeurd tijdens de tweedaagse workshop elke maand. Komt het vaak in lichamelijk vorm bij mij eruit. En spugen is daar dus een ding van. En als je dan niet thuis bent en in een zaal met vele andere mensen om je heen aan het spugen bent, dan ineens een natte broek voelt is dit echt heel erg ongemakkelijk moment. Dit is me dan ook meerdere malen, gebeurd. Zelfs afgelopen twee dagen toen ik daar was.

En verder…

Ben ik gewoon heel blij dat alles goed gaat met ons kindje…

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

1 thought on “Zwangerschap dagboek ~Week 25~

  1. Heel herkenbaar Debbie! Vooral de eerste maanden hing ik spugend en plassend boven de wc…. lastige combi :(.
    Zo vervelend als je daar met veel
    Mensen zit, al zullen ze het best begrijpen. En ik ben momenteel
    Ook verkouden…drama!!

    Heel veel succes! Fijn dat de Suikertest goed was!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge