Ben jij ook zo gek op foto’s maken?

image_pdfimage_print

Ik ben nog altijd tevreden met mijn mobiel, maar als ik ik nu zou mogen en kunnen kiezen voor een nieuwe dan zou ik het wel weten. Dan zou ik gaan voor de mooie nieuwe Samsung Galaxy S9 waar de camera ook helemaal geweldig van moet zijn. Ik ben nou eenmaal gek op foto’s maken en vooral nu van Max. Ja het schiet er nog weleens bij in, omdat ik ook gewoon heel erg geniet van hem. Dan denk je soms niet na om even een leuke foto te maken.

Camera

Maar voor al die leuke foto’s die je maakt, ik zoals die van Max maak heb je wel een goede camera nodig. Het liefst maak ik ze met mijn spiegelreflexcamera, alleen die heb je niet altijd bij de hand. En met een mobiel gaat dat dus echt een stuk makkelijker en sneller. Dus eigenlijk in de praktijk maak ik alle foto’s met mijn mobiel. Ik vind mijn camera in mijn mobiel al super, maar ik heb nu al begrepen dat de camera van de nieuwe Samsung Galaxy s9 nog beter is. Deze heeft 12 megapixels en heeft leuke nieuwe functies erop. Zo kan je makkelijk foto’s maken met gewoon licht, maar ook als er weinig licht is. Als je bijvoorbeeld een foto maakt van een gerecht dan laat hij weten hoeveel calorieën erin zitten of wat is het product dat je ziet op de foto? Waar zit een restaurant in de buurt? Dit doe je met Bixby Vision. Ook deze camera van de Samsung Galaxy s9 kan vertalen voor je. Ben je in het buitenland en wil je weten wat er op een informatiebord of verkeersbord staat? Open de camera en vertaal live woorden en zinnen. Dit heeft dan weer niets te maken met foto, s maken, maar wel een leuk weetje van de nieuwe camera van deze telefoon. Gelukkig volstaat mijn camera op mijn telefoon ook prima en ga nog even een tijdje door om leuke foto’s te maken ermee.

Fotocollages

Wat ik ook leuk vind is nu ik sinds een tijdje gebruik maak van een Bullet journal om daar foto’s in toe te voegen. Daar heb ik nu speciaal een selphy voor gekocht om de foto’s mee uit te printen. Ik maak dan een collage met verschillende foto,s en dan heb ik allemaal kleine fotootjes die ik dan uitprint. Niet alleen foto’s van Max gebruik ik in mijn Bullet Journal, ook gewoon leuke plaatjes. Inmiddels gebruik ik nu twee soorten apps op mijn telefoon om collages te maken. Dat is Picframe en Project life. Ik maak daar dus collages mee en print ze dan uit met mijn selphy. Dit kan heel makkelijk via je mobiel gedaan worden. Picframe is eigenlijk gewoon een simpele app waar je frames hebt en dus foto’s in kan voegen. Maar Project life is uitgebreider en vind ik dan ook zeker leuker. Hier kan je dus ook leuke achtergrondjes toevoegen in de fotoframes. En de verschillende frames vind ik echt een stuk leuker dan die van Picframe. Het nadeel is dat je voor uitbreiding moet betalen.

Project life

 

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge