Mijn leven met kleuter 5

image_pdfimage_print

Herfstvakantie voor de kleine man, dat is best even wennen voor ons beide. Max is zo gewend veel naar buiten te gaan, en bijna elke dag lang in de speeltuin te zijn. Nu heeft hij en vakantie gehad en het weer was er niet naar om elke dag zoveel buiten te zijn. Dat betekend dat het moeilijk was voor hem om zichzelf binnen te vermaken. We hebben dan ook wel veel samen gespeeld, en als we de kans hadden om naar buiten te gaan gingen we een rondje door het dorp heen. Ik lopend en hij op zijn fiets. We hebben deze week wat minder vaak de speeltuin van binnen gezien. Maar we hebben ondanks dat een leuke week gehad.

Maandag was er op het dorp Baistermarkt. Een markt waar er ook paarden verkocht worden. Hier ben ik samen met twee andere mama’s en een papa en de kindjes overheen gelopen. We zijn de hele ochtend zoet geweest ermee. Fijn dat het droog was. Het was een geslaagd uitje zo met de kids. Max heeft op de kleine kermis eendjes gevangen en iets leuks uitgezocht. En op de markt koos hij een pop-it uit. Ik snap deze rage echt niet. Maar heb een kind blij ermee gemaakt. Daarna heeft hij samen met zijn grote vriend op een bankje een broodje hamburger gegeten. En daarna zijn we weer richting huis gegaan.
Even lekker aan de knutsel aan tafel, zoals hij het zei een verassing voor mama. Ik zat er gewoon bij, maar eigenlijk mocht ik niet kijken. Maar wel moest ik blijven zitten. Lekkere kinderlogica.
Nou dan toch maar even de speeltuin in, niet te lang hoor het was me te koud om te lang daar rond te hangen. Daar hebben de kinderen geen last van, maar die zijn druk aan het spelen. Hij vond het gelukkig prima, hij was al blij dat we even erheen gingen.
Eigenlijk komen wij nooit bij de bakker, maar kwam op het idee om er toch eens even wat lekkers te gaan halen. Doordat Max er pas met zijn klas heen was gegaan, om er even binnen te kijken. Ik dacht dit moet ik hem toch wel een beetje ook mee gaan geven. Dus na een wandeling/fietstochtje besloot ik samen met hem iets lekkers uit te zoeken. Hij koos dit lekkere gebakje, en mama deed gezellig mee. Dat mag wel in de vakantie.
Het was hoogtijd even tijd vrij te maken voor mijzelf, ik ben altijd met Max en als hij op school is ben ik vaak te moe om iets te doen buiten huis. Toch besloot ik het weekend even voor mijzelf te kiezen ondanks ik ook erg moe was. Ik besloot even naar de Primark te gaan. Het was wel even fijn zo zonder Max. En zijn papa ging lekker even met hem op pad buiten.
Zondag is normaal mijn uitslaap dag, en doet zijn papa hem er in de ochtend uit bed halen. Maar ik had met een andere mama afgesproken om met de kids naar Balorig te gaan. En we waren lekker vroeg om 10.00 toen ze open gingen. Wat een rust, als eerste binnen te komen. Daarna druppelde het langzaam binnen, maar het bleef best rustig. En dat was fijn. De kinderen hebben zich prima vermaakt. En wij zaten heerlijk te kletsen. Jammer dat de andere mama niet mee kon, maar we gaan dit snel overdoen en dan gaat ze gezellig wel mee. Ook heb ik Max lekker verwend met poffertjes, en later nog een tosti en frikandel. En nog een chocolade ei. En voor we weg gingen mocht hij nog iets uitkiezen om uit het automaat te halen. Het was een mini pop-it. Een hele geslaagde ochtend, we waren beide enorm moe toen we thuis kwamen.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge