En toen lag je ineens in het ziekenhuis

image_pdfimage_print

Echo
Gisteren moest ik naar het ziekenhuis toe voor een echo. Ik dacht zal allemaal wel meevallen, ze zouden naar het hartje kijken. En aangezien ze 4 weken geleden me aardig tot rust hebben gesteld dacht ik nou dat zit wel goed. Klopt ook niks raars verder met het hartje. Helaas houd ons kleintje van verassingen en die kreeg ik zeker even goed binnen. Bleek dat onze kleine uk echt een kleine uk is, het groeit niet goed genoeg. De bloed toevoer is niet zo best waardoor ons kindje op reserves leeft. En nu het meeste naar het hoofdje laat gaan en de rest een beetje er bij in schiet.

Opname
Het zal niet meer beter gaan worden, zolang het stabiel is mogen we blij zijn. Daarom wordt ik in het ziekenhuis gehouden om elke dag een hartfilmpje te krijgen. Verslechterd het dan is de kans groot dat ik hier moet blijven tot na de geboorte en dat het weleens eerder gehaald moet worden. Ik hoop dat ik na het weekend naar huis mag, maar daar is totaal nog geen duidelijkheid over. En hou daar ook geen rekening mee dat het mag.
image

Wat nu wel vast staat is dat het een keizersnee wordt. Als het verslechterd is het een noodzaak, maar kreeg ook even te horen dat ze het ook voor mij aanraadde omdat ik in het verleden last heb gehadvan fistels. En zal ik vaginaal bevallen is er grote kans op dat het terug komt. Wel wat slecht dat ik dat nu pas hoor want dit is al vanaf dag 1 bekend.

Harde buiken
Vannacht heb ik weinig geslapen, had ineens zo,n last van harde buiken. En dat had ik eerder weleens, maar nu bleef het steeds vaker terug komen. Na een half uur maar even gebeld en kreeg ik een warme doek. Moest even bijhouden of er regelmaat in zat. En jahoor elke 3a4 minutenharde buiken. Kreeg toen een hartfilmpje en die was in orde. Toch even verder onderzoeken en kreeg een inwendige echo. Kijken of de bevalling niet op gang kwam. Gelukkig was dat niet het geval. Ze brachten me naar bed met een paracentmol, en eindelijk viel ik dan in slaap. Wel maar voor eventjes, want was alweer rond 4 uur wakker.

diaree
En dan nog meer vervelend nieuws maar gelukkig niet ernstig voor de baby. Ik kwam hier gisteren aan en was ineens aan de diaree, ik dacht gelijk aan spanning. Zeker toen het aanhield na al het vervelende nieuws. Ik moest hetin de gaten houden aangezien er een visrus op de afdeling heerst. Helaas deze ochtend bleek het nog niet over te zijn. En nu ik net een gezellige kamergenoot had moest ik daar afscheid van nemen. Ik werd verhuisd, naar een eenzame kamer. Een kamer helemaal alleen voor mezelf. Het heeft zo zijn voordelen, maar het is ook wel heel saai.

Please follow and like us:

Comments

comments

debbie

Partner van Bert, trotse mama van Daan ons eerste kindje geboren met het syndroom van down. Vliegt nu hoog in de hemel. Altijd hier in ons hart. Eigenaresse van Day-dreamer.nl een persoonlijke lifestyle blog.

13 reacties

 1. Petra schreef:

  Dat is schrikken. Gelukkig ben je daar in goede handen. Sterkte!
  Petra onlangs geplaatst…Beautyblogger voor een dagMy Profile

 2. Sacha schreef:

  Och meisje toch, dat is niet zo fijn. Maar je bent in goede handen dus nu nog even volhouden!!! Liefs Sacha

 3. Lotte schreef:

  Succes en sterkte met het wachten. Gelukkig letten ze heel goed op jullie kleintje.

  x Lotte

 4. Nicole schreef:

  Aaah niet leuk! Zelf wilde ik juist alleen liggen overigens.. Ik hou altijd teveel rekening met een ander en daar had ik geen zin in haha..
  Veel sterkte!!
  Nicole onlangs geplaatst…Jubileum: Save the dateMy Profile

  • debbie schreef:

   In die zin ben ik ook blij dat ik alleen lig hoor, maar ik mag ook niet op de afdeling rondlopen. En mag wel naar beneden maar dan moet er iemand mee omdat ik dan in een rolstoel moet en daar mag ik kleine stukjes lopen. Dus zit vanaf vrijdag middag al vast op me kamer in me uppie.

 5. Jess schreef:

  Oh bah, wat naar allemaal! Hoe ver ben je nu? Hopelijk blijft jullie kleintje nog even binnen. Take care en een dikke knuffel!
  Jess onlangs geplaatst…Imitatiehout met klasse voor je telefoonMy Profile

 6. Jenn schreef:

  Ah, wat vervelend allemaal! Sterkte!

 7. Barbara schreef:

  Dikke knuffel van ons xxx

 8. Mama's Jungle schreef:

  Jeetje wat k-u-t allemaal. Rustig aan!
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Who The FUCK is eco?! – Een beetje over mijn drinkgewoontes en waterMy Profile

 9. Danielle schreef:

  Jeetje wat naar, sterkte en en virtuele knuffel!
  Danielle onlangs geplaatst…Zien: dagboek van Anne Frank op het toneelMy Profile

 10. He bah zeg! Heel veel sterkte! Lekker rustig aan doen.
  Marrit – Suze nane poppe onlangs geplaatst…De wondere wereld van Jilles #3My Profile

 1. 5 mei 2014

  […] het ziekenhuis toe voor een echo… Nou inmiddels staat het verhaal al online wat er na de echo […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
× Hoe kan ik jouw helpen?