Epileren

image_pdfimage_print

[social_share]

Voorheen scheerde ik mijn benen altijd met scheermesjes en scheerschuim, maar heb er zo,n hekel aan om elke week weer opnieuw te beginnen. Daar moest een oplossing voor komen. Ben het internet gaan afzoeken wat nou voor mij de juiste manier zou zijn om van al die haartjes af te komen. Waxen viel al gelijk af omdat ik dat al eens eerder geprobeerd had en het uitgilde van de pijn. Epileren dan, zou dat iets zijn. Je leest overal, pijnloos epileren… Nou daar geloof ik ook helemaal niks van, maar misschien toch beter dan waxen. Dan moest ik ook nog de juiste epileer apparaat vinden, en het liefst niet al te duur. Mijn nieuwe zoektocht ging verder en ik kwam uit bij de Braun Silk Epil 5. Ben er wat over gaan lezen, en mijn besluit stond vast deze moest het worden. Ik kocht hem die dag dan ook gelijk bij de Mediamarkt.

Uittesten moest ik natuurlijk ook gelijk die dag, maar eerst even de gebruiksaanwijzing lezen. Er zit een ijs handschoen bij en die moest eerst een paar uur in de vriezer. Deze gebruik je om het minder pijnlijk te maken. Toen hij bevroren was ben ik mijn epileer apparaat gaan uittesten, en was toch wel een beetje angstig voor de pijn. En ja het was zeker geen pretje, het deed echt pijn. Het apparaat haalt de haartjes met wortel en al uit je huid en natuurlijk voel je dat.

De functies van de silk epil

 • De Silk-épil 5 is uitgerust met hoge frequentie massagerollers die je huid actief stimuleren voor extra zacht epileren en een verkoelende handschoen die je huid verkoelt en voorbereid voor het epileren en je huid kalmeert na het epileren.
  ph-silk-epil-5-feat-massage-cooling-x-cdn-nl-1
 • Close-grip technologie: Deze baanbrekende technologie van Braun maakt epileren nog efficiënter dan ooit tevoren. De 40 pincetjes zijn zo ontworpen dat ze in een optimale hoek sluiten en de haartjes nog dichter op de huid vastpakken voor betere verwijdering van zelfs de kortste haartjes (0,5mm).
  ph-silk-epil-5-feat-close-grip-x-cdn-nl-1
 • De Silk-épil 5 is uitgerust met een flexibele kop die tot 15 graden vooruit en achteruit kan bewegen. Dit betekent dat hij zich beter kan aanpassen aan de lichaamscontouren voor meer comfort en maximale grondigheid. Bovendien zorgt het ervoor dat de optimale gebruikspositie wordt gehandhaafd.
 • De SoftLift Tips® tillen effectief zelfs platliggende haartjes op en helpen ze door de pincetjes te geleiden voor verwijdering.
 • Het Smartlight helpt het epileren te vergemakkelijken door zelfs de fijnste haartjes op te lichten zodat je geen enkel haartje over het hoofd ziet.
  ph-silk-epil-5-5185-feat-best-performance-x-cdn-nl-1

Ik bleef nog wel haartjes voelen, maar dacht de volgende keer ga ik wel verder omdat het me behoorlijk pijn ging doen na een tijdje bezig te zijn geweest. Het resultaat was al wel veel beter dan met de scheermesjes waar ik het eerder mee deed. Een week later was er nog niks veranderd, ik voelde nog steeds de haartjes die er eerder al zaten en er waren er geen bij gegroeid. Nu weet ik dus dat ik niet meer elke week hoef te doen. Heb het nog wel even bijgewerkt omdat ik natuurlijk nog niet alles mooi weg had gehaald, en zelfs de pijn was nu ook dragelijk met de 2e keer. Het is echt een kwestie van wennen aan het gevoel dat het apparaat haartjes uit je huid trekt.

Bron plaatjes

Heb jij ervaring met epileren?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

4 thoughts on “Epileren

 1. Ik ben allergisch voor scheerschuim. Ik vond de oplossing door me in bad te scheren met een goed mesje. Het werkt prima al ruim een jaar: ook voor oksel en doos:)

  En dan verveel ik me ook niet als ik bad lig:)

  Bij mij waren die epileerdigen geen succes….

 2. Wow, dat je het aandurfde om een epileerapparaat te gebruiken! Ik heb wel eens waxstrips gebruikt, maar durfde ze er niet af te trekken en vervolgens werd mn huid rood 🙁
  Misschien moet ik dit toch maar eens overwegen want dat scheren telkens opnieuw is ook geen pretje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge