Ga met mij op reis naar een gezondere lifestyle

image_pdfimage_print

Inmiddels kom ik al meer als een jaar bij “de oude manege” mijn dagbestedingsplek. Dit is echt de plek waar ik thuis hoor. Dat was in het begin wel even anders, want als ik niet weet waar ik aan toe ben wordt ik onzeker. En dit was zo’n onzekere plek. Want er werd in ons eerste gesprek gezegd dat alles mogelijk is… Maar dat is wel een erg vaag begrip. Nu weet ik beter, en deze plek hoort zo bij mij. De mensen daar die me begeleiden zien me veranderen, en vinden dat het goed met me gaat. Extra begeleiding lijkt niet zo nodig te zijn meer, al zie ik dat zelf nog anders. Dus waar nodig is krijg ik die extra begeleiding.

Liever voor mijn lichaam zijn

Maar de meeste echte begeleiding die ik krijg is met sporten en gezonde lifestyle. Na het overlijden van Daan heb ik mijn lichaam weer enorm verwaarloosd. En keer op keer zeg ik tegen mijzelf dat ik zo niet langer door wil gaan. Maar ik kreeg de knop niet om, om er echt voor te gaan. Ik weet dat ik het kan beter voor mijzelf zorgen, ik ben tenslotte voordat ik zwanger raakte van Daan 25 kilo afgevallen doordat ik beter voor mijzelf zorgde. Ik begon anders met voeding om te gaan, en ik ging sporten. Inmiddels heb ik een aantal gespreken hierover gehad, en toch wist ik de knop niet om te zetten. Tot mijn laatste gesprek met mijn begeleidster waar één van de jongeren van de dagbesteding ook bij was. Hij was in no time veel kilo,s afgevallen, niet op de meest gezondste manier. Maar hierdoor, is hij wel beter voor zichzelf gaan zorgen. Dit gesprek heeft indruk gemaakt, en helemaal toen ik met rolschaatsen zo enorm heftig door me rug ging was het helemaal klaar. Mijn lichaam zei nu echt stop, je moet liever voor je lichaam zijn. En dat ben ik nu aan het veranderen. Stapje voor stapje verander ik mijn eetpatroon. En met sporten ga ik lekker door, zoals ik al deed. Met mijn personal trainer en als het lukt een groepslesje meepakken.

Nieuwe dingen uitproberen

Ik ben momenteel heel bewust bezig met bepaalde nieuwe dingen uitproberen om te eten. En dan vooral mijn lunch aanpakken, want ik merk als ik gewoon een simpele boterham eet dat ik zeker weet dat ik in de avond ga snaaien. En dat wil ik juist nu gaan voorkomen. Wat ik nu probeer is terug te gaan naar drie hoofd maaltijden en drie gezonde tussendoortjes. En de nodige water drinken, wat ik ook best moeilijk vind.

Zo heb ik voor het eerst op de dagbesteding sushi lasagne geproefd, eerlijk ik dacht niet dat ik het lekker vond. Maar dat was het zeker wel. Toen kwam iemand met het idee om pokebowl te maken, en dit was ook al zo enorm lekker. Zo lekker dat ik het thuis ook ben gaan maken. Dit was mijn eerste pokebowl die ik maakte, maar daarna heb ik nog een andere variant gemaakt. De eerste was met zalm, maar de tweede was ook erg lekker met kipfilet. En daar heb ik ook weer hele andere toppings gebruikt. Dat is het leuke ervan, je kan eindeloos variëren hiermee. En je hebt gelijk voldoende groente binnen gehad, en zo’n bowl vult ook enorm goed. Zodat je dus minder behoefde hebt om te snaaien.

Calorieën tellen

Ik hoorde om mij heen en zag het op TikTok steeds voorbij komen, om je calorieën te tellen. En ik was er al een beetje bang voor dat dit niet vol te houden was voor mij. Toch ging ik het proberen, maar ik bleef er de hele dag mee bezig. Steeds maar dingen invullen, nee niet gevonden, moest ik het zelf invoeren. Ging ik buiten de deur eten, was het helemaal niet meer bij te houden. En als ik merkte dat ik over mijn calorieën ging voelde ik me hier onzeker over. Maar ook als ik over had dacht ik, nu kan ik wel wat lekkers nemen. Dit voelde een beetje als frustratie. Dus heb ik besloten, hiermee te stoppen. Ik heb het geprobeerd en ik werd er een beetje gek van, en dan overheerst het mijn leven. Dus ik ga gewoon weer terug hoe ik begon, en hoe ik jaren eerder 25 kilo kwijt raakte.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge