Kerstvakantie

image_pdfimage_print

De kerstvakantie zit erop, en Max is weer fijn naar school. Het waren fijne dagen en we hebben leuke dingen gedaan. Maar ik ben wel blij dat het normale leven nu gewoon weer terug is. Alle feestdagen achter de rug, het was wel druk met al die dagen. We hebben genoeg leuke dingen gedaan. Er is ook nog een klasgenootje bij hem komen spelen. Want het was niet heel veel droog weer om buiten te spelen. Gelukkig de laatste paar dagen van de vakantie heeft mijn mannetje nog even fijn buiten gespeeld.

Met kerst hebben we niet gedaan aan verplichtingen, dus geen familie of vrienden bezoek. Lekker met ons gezinnetje thuis het gezellig gemaakt. We keken naar de film Mario Bros, en we hebben daar alle drie van genoten.

Uiteraard met warme chocolademelk en kerstchocolade. Dat hoort wel bij kerst.

Max zat echt helemaal in de film, hij vond het echt heel leuk. En ook heeft hij het geduld opgebracht om de hele film uit te kijken.

Dan hebben we heerlijk gegourmet, en Max wilde zelf zijn vlees bakken. We hebben het samen met hem gedaan, zo had hij het idee dat hij zelf mee mocht helpen met het maken van zijn eten.

Met dit soort dagen en het is geen goed weer om naar buiten te gaan, doen we dan maar even spelletjes. Dit doen we eigenlijk te weinig, ook omdat Max niet zoveel geduld erin heeft.

Nog even Ganzenbord dat vinden we allemaal zeker even leuk om te doen. Daarna hebben we ook nog mens erger je niet gedaan, maar dat duurde uiteindelijk te lang voor Max. Dat hij het minder leuk vond worden.
Oudejaarsavond, lekkere hapjes op tafel en ik maakte deze heerlijke gevulde eitjes. Dit is wel een favoriet bij mij en mijn partner. Ook kocht ik speciaal wat lekkers voor de kleine man in huis. Want die houd niet van gevulde eieren, kaas en worst. Dus die kreeg toastjes met heksenkaas, gewone gekookte eieren en chips. 

Het was de bedoeling dat hij gewoon om 19.00 naar bed zou gaan, en dat we hem rond 21.15 wakker zouden maken voor Mask singers, wat hij graag wilde zien. Maar hij wilde helemaal niet naar bed, vanwege het vuurwerk. Dat vind hij eng, als hij alleen is. Dus hij wilde bij ons blijven. Maar na een tijd werd hij wel heel erg moe.

Maar toch viel hij niet in slaap. En heeft het tot 01.00 uitgehouden. Toen zei ik, dat ik naar bed ging. Want anders was hij nog steeds niet naar bed gegaan. Hij is er nog even 1 keer uitgekomen, maar daarna heel snel in slaap gevallen. En de volgende ochtend werd hij pas om 10.30 wakker. Dus dat was wel fijn dat hij lekker had uitgeslapen.

We bakte nog samen koekjes, en daarna moesten ze nog versierd worden. kerst was dan al wel voorbij, maar we maakte toch ook nog kerstkoekjes.

We gingen samen op bioscoop date, dit was voor hem de eerste keer naar de bioscoop. Hij vond het best wel spannend, en ik stiekem ook een klein beetje. Want ik weet nooit hoe hij op dit soort dingen reageert met harde geluiden, nieuwe dingen enz…. Hij vind veel dingen gewoon erg spannend, en daardoor zijn er dingen die we ook niet doen. Maar het ging prima, we hebben het samen zo leuk gehad. En de film Mascha en de beer, winterpret en meer, was ook zeker heel leuk. Een geslaagd uitje en zeker om nog eens te doen. 

Ook gingen we nog iets anders nieuws proberen. Voor de vakantie was ik zelf al met de dagbesteding na jaren gaan schaatsen. Dit vond ik toen zo spannend. Maar achteraf gewoon heel erg leuk. Ik dacht dat ga ik ook met Max proberen. We vroegen een vriendje en zijn papa mee, en maar goed ook. Want het schaatsen op gewone schaatsen lukte Max niet. En hun hadden ijzertjes bij zich, die Max mocht gebruiken. Omdat zijn vriendje dus het wel lukte op gewone schaatsen. Het was wel veel vallen en opstaan, maar ze hebben het zo leuk gehad. Alleen hij moet er geen hobby van gaan maken, want ik denk dat het niet zo goed is voor zijn (klomp) voetjes. Zijn ene voet ging steeds naar buiten staan waardoor schaatsen ook heel moeilijk is. Maar ook heel slecht is voor de stand van zijn voeten. Maar zo keertje kon geen kwaad.

Nou eindelijk toch even lekker buiten spelen, we in de grote plassen in de zandbak van de speeltuin. En daarna nog een paar dagen achtereen in het bos gespeeld met een vriend. Ze hadden het over een hut bouwen. Ze hebben zich een dag ook zeiknat laten regenen. Ik dacht die komen wel naar huis als het gaat regenen, maar nee. Toen zijn ze toch maar naar huis gestuurd door de moeder van zijn vriend. Hele dagen zeuren om te mogen gamen, al vanaf het moment dat hij heeft ontbeten… en dat hij dan in de avond zijn tweede uurtje even mag spelen en zegt ik heb geen zin, ik ben moe. En zo op de bank ligt om Netflix te kijken. Blijkbaar is de vakantie ook wel een beetje vermoeiend geweest.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge