In het leven van week 39-44

image_pdfimage_print

Max wilt altijd van alles in zijn bed hebben, en hier was hij ook helemaal gek van de ballon die hij kreeg van de schoenenwinkel. Zijn sandalen waren na paar keer dragen al kapot, dus ik ging ermee terug. Helaas waren ze niet op voorraad waardoor ze besteld moesten worden. Ik had thuis een verdrietig kind zei ik, en daarom kreeg ik een goodiebag mee voor hem. Helaas heeft hij nog maar heel kort ze aan kunnen hebben, omdat het vrij laat in de zomer was. Nu staan ze zo goed als nieuw stof te eten, en zal ze nooit meer aan kunnen. Het is al zolang terug dat hij inmiddels een nieuwe ballon in zijn bed heeft liggen.
Lekker snacken voor de peuter in huis, iets gezonds en iets minder gezonds zit er vaak in.
Heerlijk zoet is hij altijd als hij aan het kleien is. Ik kan hem nu inmiddels ook lekker alleen aan de tafel zetten met zijn klei. Het wordt er wel een zooitje van maar dat heb ik maar een beetje los gelaten. Aangezien hij zich er zo leuk mee vermaakt.
Lekker liggen op de bank als een prins met een lekkere deken, en wat te snacken en ook nog eens filmpjes kijken. Hij heeft het goed voor elkaar.
Kind hou van lekker eten, oke niet altijd als het moet. Maar hij kan genoeg eten, en lust gelukkig ook best wel veel.
Peutergym, de eerste weer na de lockdown. Wel in een ander gebouw, omdat de ouders niet mee naar binnen mogen op de school waar ze altijd gym kregen. Nu nog de moeite genomen hem volledig om te kleden. Maar nu gaan we gewoon met gymkleding erheen. Dus geen korte broek meer aan, dat is wel beetje te koud op de fiets. 
Fijn shoppen met je kleine man, even wat leuke dingen kopen voor hem en mama. We waren al daarvoor bij een andere geweest, en flink leeg gekocht voor Max. Maar wat ik wilde hadden ze daar niet, dus nog even bij een andere Action kijken. Ja als je de kamer van je kind aan het veranderen bent langzaamaan, dan moet er ook wat speelgoed komen voor in de bakken in zijn eigen kamer.Altijd fijn even een klein knipoogje te krijgen van je zoon die niet meer leeft. Ik had het veertje zien liggen in de speeltuin, maar laten liggen. En toen kwam Max ermee aan, dus extra bijzonder vond ik dit knipoogje.
Heel even lekker knuffelen met de grote olifant, die normaal altijd in zijn bed ligt. Ja wat ligt er niet in zijn bed… Hij past er vaak zelf net tussen.
Buiten spelen is echt favoriet bij Max, toen was het nog lekker weer. Nu is het echt een heel stuk minder. Toch nog steeds leuk vind Max, vooral lekker door de plassen heen stampen. We hebben dan ook maar weer nieuwe laarzen gekocht dat hij dat zo nu en dan lekker even kan doen.
Slapen wat is dat, lekker spelen en dus de politiewagen uit elkaar hebben liggen. Eerst maar weer in elkaar zetten. Ik zei toch alles moet in zijn bed liggen.
Nieuw huis voor Max, dozen zijn natuurlijk ook weer erg leuk om mee te spelen. Nu was het een leuk rust plekje om filmpjes te kunnen kijken.
Gave nieuwe schoenen, en wat was hij er super blij mee. We hebben ze nog even afgewisseld met zijn oude schoenen. Vond het zo zonde als hij ermee in de speeltuin zou spelen of bij de dagopvang. Maar uiteindelijk zijn we helemaal overgestapt, je moet er toch eens aan geloven. Schoenen blijven toch nooit lang mooi bij kinderen.
Slakken eten geven, wat is hij toch ook zorgzaam zeg. Geweldig om te zien, waar zo’n kind naar kijkt als je buiten bent.
Lekkere luilak dat kind van ons, kussen op de grond. Mama dekentje over me heen. En het ligt lekker op de grond even te chillen.
Even voor mij alleen naar buiten, na een telefonische gesprek waarin ik lotgenoten ondersteun is het lekker om even het hoofd leeg te maken erna. En dan is het prima te doen even een rondje buiten wandelen.
Fijn als gezin op pad en wat hadden we het leuk, eerst even de natuur in om de wandelen. Daarna de kinderboerderij op, dieren kijken en vooral lekker spelen. Even wat drinken en een ijsje eten voor onze zoon.
Gezond combineren met ongezond, zo leuk als hij zelf aangeeft wat hij wilt eten. Oké niet altijd even leuk, maar soms is het heel grappig te zien wat hij kiest. En hij is dol op fruit, dus mag er ook iets ongezonds op de cracker.
Dat koppie echt, en maar blijven zeggen dat hij niet moe is. Maar dat was hij echt wel. Lekker ding is het ook.
Nieuwe kleding passen, wilde het niet meer uit. Maar eigenlijk heeft hij het nog niet echt willen dragen erna. Hmmm, toch maar weer tijd om het aan te bieden om het aan te doen. Hij kan zo eigenwijs zijn.
Mijn stoere man, en hij is gelukkig altijd blij als ik met iets nieuws thuis kom voor hem. Dit keer een super stoere muts voor hem.
Selfie time, en dan moet je tanden laten zien vind Max. Dus de mond wijd open. Clowntje, zeg ik dan. En hij zegt standaard “Nee Max” 
Ja nu is het echt lekkere weer over, dus tijd voor een nieuwe winterjas. En hij vind hem mooi. Hij heeft hem nog niet buiten mogen dragen van me. Want een tussen jas is nu nog goed genoeg. Dan kan hij deze aan als het echt heel koud gaat worden.
Heel mooi dat we zo dichtbij een grote speeltuin hebben, want hij is echt graag buiten. Dus lekker spelen daar is een groot succes.
Paar weken terug bedacht hij geen middag slaapjes te willen doen, en dan het liefst in de ochtend vroeg wakker worden en bij ons in bed willen kruipen. Maar dan is hij alleen rustig als hij filmpjes mag kijken. Die vroege ochtenden waren snel voorbij, toen hij er achter kwam dat hij heel moe werd van geen middag slaapjes doen. Inmiddels gaat hij nu wel weer af en toe in de middag slapen, want zijn lichaam is er nog niet aan toe om het zonder te doen. De hele dag klaagde hij over moe te zijn, maar nee wilde niet slapen. Nu accepteert hij het wel weer als ik hem in de middag laat slapen. En klaagt niet meer zo over het moe zijn gelukkig.

Sinds een week vraagt hij elke ochtend fruit als ontbijt aan me. Nou dan maken we er een leuk ontbijtje van. En hij ging klussen met papa deze dag. Want we hebben twee kasten voor zijn kamer gekocht.
Papa en een klein beetje mama de kasten in elkaar zette. Max hielp ook een beetje. Maar vond het bouwen en spelen met de dozen en rommel veel leuker.
En dit is het resultaat, we missen alleen nog de handgrepen voor de kasten. Die komen volgende week binnen. De landkaart, kregen we al een hele tijd terug via mijn blog. En nu kunnen we hem eindelijk kwijt in zijn kamer. Zo hebben we zijn tafel en stoeltje van beneden maar in zijn kamer gezet. Nu heeft hij lekker een speelhoek in zijn kamer. En al het baby spul eruit. Nu moet de commode en zijn oude kast nog verkocht worden. Zodat het niet meer in de weg staat bij ons thuis. Max vind zijn nieuwe kamer mooi. Dus geslaagd zeg ik.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge