Meneertje gips

image_pdfimage_print

Onze zoon ligt al vanaf de geboorte in het ziekenhuis. En heeft al van alles mee gemaakt. Deze week mocht hij voor de 2e keer in zijn korte leventje in de ambulance. Dit keer zonder mama, maar met iemand uit het Martiniziekenhuis. Hij moest naar het UMCG ziekenhuis vervoerd worden. Beetje raar, maar daar werden zijn beentjes in het gips gezet. In het Martini doen ze dat dus niet.
imageWij zijn gelijk maar naar het UMCG gegaan en hem alvast aangemeld. De ambulance nam de tijd. En wij werden alvast bij gepraat wat hem te wachten stond. Ik vond het al zo moeilijk en helemaal toen ze vertelde als de gips periode voorbij is dat hij spalken krijgt die hij 23 uur per dag om moet tot hij leert lopen. Heftig om te horen.

Toen brachten ze Daan binnen en werden zijn voetjes bekeken. En al snel begonnen ze met gipsen. Al die tijd zat ik naast hem en hij hield me vinger stevig vast. Even zette hij goed zijn keeltje op, want meneertje houd er niet van als je met zijn voetjes bezig bent. Had hem nog nooit zo horen huilen. Vond het wel prettig, nu weet ik dat hij het wel kan hih. Met zijn 2e beentje was hij al erg moe dus gaf hij geen kik meer. Ik vond het best moeilijk. En toen het klaar was werd er ook nog eens gevraagd of het meeviel… ik voelde me tranen branden, maar wilde niet huilen.

Ik mocht terug mee in de ambulance en wat was onze Daan moe zeg. Een hele onderneming weer voor zo,n klein hummeltje. We hebben hem maar lekker laten slapen de rest van de dag.
We weten nu dat we de komende 6 weken elke week in het UMCG zijn om zijn gips te vervangen.

Please follow and like us:

Comments

comments

debbie

Partner van Bert, trotse mama van Daan ons eerste kindje geboren met het syndroom van down. Vliegt nu hoog in de hemel. Altijd hier in ons hart. Eigenaresse van Day-dreamer.nl een persoonlijke lifestyle blog.

6 reacties

 1. Jess schreef:

  Dat lijkt me zeker heftig. En och, wat een kleine schattige beentjes.
  Jess onlangs geplaatst…Instagram diary #28My Profile

 2. Jenn schreef:

  Heftig hoor 🙁

 3. Joyce schreef:

  Ach wat zielig, 2 beentjes in het gips 🙁 Maar alles om hem te kunnen laten lopen later!
  Ik snap heel goed dat je het moeilijk vindt, maar laat je tranen ook eens gaan meis, ook in het ziekenhuis.
  Liever dat je het nu laat gaan, dan dat je het opkropt en alles eruit komt als Daan naar huis mag, je hebt je energie nog zo hard nodig! Kop op!
  Joyce onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #5My Profile

 4. Nicole schreef:

  Meis die tranen moet je echt wel laten gaan hoor…
  Niet inhouden!
  En echt heftig allemaal, vond t bij ons al heftig, maar dit is nog veel erger!
  Nicole onlangs geplaatst…Favorieten: top 10 foto’s van Fay!My Profile

 5. Yvonne schreef:

  oh jeetje best heftig.. maar het is voor een goed doel moet je maar denken.. nu heeft hij er nog weinig last van verder.
  Yvonne onlangs geplaatst…Zou het?!My Profile

 1. 2 juni 2014

  […] Het andere ziekenhuis in Groningen. Daan werd vervoerd in de ambulance. Zijn beentjes werden in het gips gezet, waar ik al eerder over […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
× Hoe kan ik jouw helpen?