Mijn leven met kleuter 2

image_pdfimage_print

Wat is er ineens veel veranderd in huis. Ik heb een idee dat Max een sprongetje heeft gemaakt, sinds hij en naar de taaltrein gaat en naar school. Want ineens vanaf vorige week speelt hij zo veel heel lief alleen binnen. En dat komt nu wel heel mooi uit, nu het steeds kouder en natter wordt. En we dus niet elke dag meer uren in de speeltuin kunnen zijn. Daarnaast is het wel ook ineens super druk met hem, normaal druk voor een kleuter maar wel even wennen. Hij praat bijna aan een stuk door, en soms denk ik echt hou nou maar even die mond. Want het is ook heel vermoeiend omdat ik heel erg moet opletten wat hij precies zegt, en dat ik zijn zinnen dan ook weer op de goede manier terug moet geven. En daarnaast nog meer taal aanbieden. Maar er zijn echt momenten dat ik even helemaal geen zin heb om te reageren op hem. Aan de andere kant vind ik het ook prachtig om te zien dat hij zo vooruit gaat met praten. Maar dus vermoeiend omdat ook veel nog moeilijk te verstaan is.

Het zou maar lekker liggen, ik doe het hem niet na. Voor hem een beetje ontspanning na al die drukke dagen op school, want hij is echt enorm vermoeid van alle prikkels die hij binnenkrijgt. 

Hij heeft het helemaal weer ontdekt zijn bak met houten treinbaan. De hele week ligt het al in de woonkamer. Hij was hem eigenlijk aan het opbouwen omdat hij die week een vriendje mee naar huis wilde nemen vanuit school. Helaas durfde dit vriendje nog niet bij andere kinderen te spelen. En had ik een heel verdrietig mannetje mee naar huis te nemen. Ook weer een leerproces, en hopelijk dat er een moment komt dat zijn vriendje wel een keertje mee durft te komen.

Zoals bijna dagelijks de speeltuin in, wat vind hij het heerlijk. En hij heeft er ook vele vriendjes die daar ook komen. Vele van zijn school die er komen spelen. Maar ook vele kinderen die hij daar in de speeltuin heeft leren kennen. Dus altijd wel wat te doen. Daarnaast kan hij zich daar ook goed alleen vermaken. Maar nu het kouder en natter wordt vind deze mama het minder fijn om er uren achterheen heen te gaan.Max ging op schoolreisje, en ik geloof dat ik het spannender vond dan hij. Hij is nog wel heel erg gericht op de juf in de klas, want hij vind samen spelen binnen met speelgoed best nog heel moeilijk. En hij is ook wel onzeker, vooral omdat hij soms niet weet hoe hij dingen moet verwoorden en iets duidelijk te maken. Nu liep hij samen met de juf naar de bus, en het was te leuk om te zien dat hij er echt wel zin in had. Snel nog een kus aan mama geven en daarna door naar de bus.En toen stond ik te wachten bij het schoolplein dat ze terug kwamen. Ik had best wel beetje buikpijn dien dag, maar geen nieuws goed nieuws. En na een tijdje daar te hebben gestaan kwamen de bussen eraan. Leeg, alleen de chauffeurs zaten erin… En ik ging even helemaal terug naar mijn tijd met schoolreisjes, ze doen het nog steeds. Ineens kwamen de kindjes te voorschijn. En Max heeft het er nog even een tijdje erover gehad, en moest hij enorm lachen dat hij was verstopt in de bus. Hij kwam als piraatje terug, maar wat was hij zwart door in zijn ogen te wrijven. Zijn schoenen zaten vol zand, wat hier echt geen nieuws is. Daarnaast een broek vol gaten. Dus die is lekker aan het ravotten geweest. De enige informatie die ik kreeg is dat hij daar eten heeft gehad: patat, hamburger, en frikandel en iets had gedronken wat hij niet meer wist wat het was. Hij was wel afgemat, en kwam even tegen mij aan liggen. Toch wilde hij even later op bed liggen filmpjes kijken, en daar viel hij in slaap.

Het was een regenachtige dag, en daarom hebben we een spelletjes uurtje gehouden. Hij koos zelf eerst mens-erger-je-niet, maar eigenlijk al snel had hij het wel gezien. Hij begrijpt nog niet dat er 4 pionnen op het spel moeten komen. Maar het is wel heel goed voor zijn tellen, want dat doet hij heel goed zelf zijn stappen tellen met wat hulp van mij. Dan maar even memory, maar dat vind hij moeilijk. Dan wil ik minder kaartjes gebruiken, maar dat laat hij niet toe. En daarom is ook dit spelletje vrij snel afgebroken. Maar het laatste spelletje domino dat ging hem goed af. En hebben we samen veel plezier mee gehad.Dozen en de treinbanen zijn deze week wel heel erg leuk. Dozen moeten hier eeuwen bewaard blijven en als je ze weg doet heb je een boos kind. Maar ja we kunnen natuurlijk niet alle dozen maar bewaren en hem laten slopen uit eindelijk. Als het aan hem ligt bewaard hij alles, zelfs snoep papiertjes. Maar hier had hij weer even flink plezier van. Nu ligt de doos helemaal uit elkaar, en hebben we hem weg gedaan. Nog geen commentaar op gehad. Benieuwd wanneer de volgende doos binnenkomt en wordt toegeëigend bij hem. Misschien iets minder vaak bestellen!?

We gingen het weekend naar Ikea, we moesten een postbakje hebben. En het is altijd wel leuk om er even rond te neuzen. Wel was het aardig druk. Maar geslaagd voor ons postbakje. En Max heeft een nieuw vriendje mee naar huis genomen. Al zijn knuffels krijgen de naam van het diersoort, dus aangenaam dit is Max met Slang.Toen wilde we eigen iets lekkers halen bij Ikea, maar er stond toch een enorme rij. Dat we maar even doorgereden zijn naar de Mac, en daar iets lekkers hebben gegeten.

Waar vermaken jullie kinderen zich vooral binnen mee?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge