Personal Negatief zijn

image_pdfimage_print

Zoals jullie misschien wel opgevallen is, ben ik heel erg met mijzelf bezig. Inmiddels heb ik Daan voor mijn gevoel losgelaten, en daarom is hij trots op zijn mama. Het loslaten houd niet in vergeten. Want dit kleine mannetje zal nooit vergeten worden. Maar het is beter voor mij en voor Daan hem te laten gaan. Daar voel ik nu vrede mee, het voelt goed. Natuurlijk niet dat hij is overleden maar ik moet verder en Daan ook daarboven. Alleen sinds dat Daan is overleden is er nog veel meer overhoop gehaald in mijn hoofd, dingen die ik nooit heb verwerkt vroeger. En wat komt er een rotzooi uit nu.

Ik ben heel erg negatief over mezelf, en dat maakt het leven er niet vrolijker op. Eerder heel moeilijk. Nu ben ik aan het leren hoe ik die negatieve gedachten om kan zetten naar positief. Ik dacht dat ik het eng zou vinden het lijstje met mijn negatieve gedachten te delen met de persoon die me hiermee helpt. Maar het is nog veel enger om deze gedachten om te zetten en het ook letterlijk op te schrijven. Daarom heb ik besloten met jullie mijn lijstje te delen met mijn negatieve gedachten en hoe ik aan het worstelen ben dit om te schakelen. Het was in eerste instantie de bedoeling om een lijst te maken met dingen die ik wil, maar dat is extreem moeilijk als je vind dat dingen waar je gelukkig van wordt je niet gegund is voor je gevoel. Vandaar eerst deze opdracht. Ondertussen ben ik al aardig aan het omschakelen hoe moeilijk het is, maar stiekem ben ik in gedachten al bezig met het lijstje te maken met wat ik wil. Daar ga ik ook wel iets van delen.

Negatieve gedachten:

 • Ik ben niet belangrijk
  Ik kreeg de vraag terug ben je altijd onbelangrijk, waarop ik terug zei: Volgens jouw niet. De volgende vraag was voel je, je onbelangrijk bij ons (ohanahome)
  Waarop ik zei soms, soms niet. Dus hierbij ontkracht ik dat ik niet belangrijk ben
 • Ik hoor niet bij de maatschappij
  Je draagt bij op jouw unieke manier, waar je nu kan
 • Ik kan niets
  Ook deze liet ze me zelf doen. Ik weet dat mensen zeggen dat ik kan schrijven, maar zo voelt het nog altijd niet. Toch maar eens gaan geloven anders zouden mensen mijn blogs niet lezen.
  Haar antwoord daarop: Ik ben onderweg in geloven dat ik iets kan, en geef mezelf de ruimte om hier sterker in te worden.
 • Ik ben moeilijk in contacten maken/houden
  Maken done behouden done, je bent open en eerlijk waar je kan. Of het verstaan wordt is niet aan mij
 • Het is me niet gegund gelukkig te zijn
 • Ik ben een probleem voor anderen
  Dit is de eerste die ik helemaal zelf om geschakeld heb: Ik mag niet voor een ander denken, het is aan hun wat ze van mij vinden en daar moet het blijven.
 • Ik heb altijd wel ergens last van
 • Ik ben onzeker over mijn lichaam

Ik heb er een paar open gelaten, want ik ben ook benieuwd hoe jullie dit zouden invullen. Om te laten voelen hoe moeilijk dit eigenlijk kan zijn. Gaan jullie me dat vertellen in de comments?

Dan zal ik gelijk even een paar dingen van het lijstje laten zien wat ik dan graag wil. Ik heb geleerd dat je meer krijgt van wat je vraagt. Dus vraag je zoals ik steeds om negatieve dingen, dan krijg je er meer van. Dus dat gaan we veranderen in leuke dingen, vandaar dit lijstje met wat ik dan wel wil.

Ik wil:

 • Een gezond kindje op de wereld zetten
 • Verhuizen naar een eengezinswoning
 • Trouwen met mijn grote liefde
 • Mensen helpen in Ohanahome
 • Mijn boek afschrijven en uitgeven

Dit lijstje ga ik voor mezelf natuurlijk verder afmaken, deze wilde ik alvast met jullie delen.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

3 thoughts on “Personal Negatief zijn

 1. Wat ben je goed bezig zeg! Het is je zeker gegund om gelukkig te zijn, zeker door dan. Zijn tijd was maar kort hier maar alles heeft een bedoeling. Als ik zie hoe sterk je bent, kan ik alleen maar heel veel respect hebben. En onzeker over je lichaam? Dat mooie lijf heeft toch maar even een prachtig wonder als daan op de wereld gezet! En er komt weer een prachtig kindje voor jullie. Ik weet het zeker. Je bent zo’n geweldige moeder! Sterkte en succes met alles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge