Take a look at my life *week 17*

image_pdfimage_print

Alweer een week voorbij, en Max is dus alweer een week 1 jaar oud. Zo leuk, we hebben gewoon geen baby meer in huis maar een dreumes. Een leuke nieuwe fase dus, waar vast ook minder leuke dingen aan vast zitten. Maar die herkent vast elke moeder. Maar ik kijk uit wanneer hij zelfstandig gaat lopen en gaat praten. Hij zegt al soms papa, en probeert al mama te zeggen. Wat ook al aardig begint te klinken. Ik wil me nog steeds veel vasthouden aan zijn slaap momenten en dus ben ik gewoon eigenlijk bijna altijd thuis. Soms wil ik er gewoon even op uit en dan twijfel ik, omdat ik ook niet wil dat zijn middag slaapje eronder lijd. Toch moet dit soms maar even anders en gaan we gewoon even op pad, waardoor hij dan in de avond maar eerder op bed gaat. Hij doet het er eigenlijk ook prima op, maar het liefst zie ik hem natuurlijk wel gewoon in de middag slapen. Max slaapt gewoon nog erg veel. In de ochtend slaapt hij ook zeker nog bijna twee uurtjes.

Max is het schandalig verwend op zijn verjaardag, en alles vind hij leuk om mee te spelen. De duw fiets moeten we nog buiten uitproberen. Maar dat gaat vast snel gebeuren met lekker weer. Zijn loop fiets is nog net even de groot voor hem, dus nog even een paar schoppen onder zijn kont geven en dan kan hij hem gebruiken. Ja je snapt natuurlijk wel dat we hem niet letterlijk een schop onder zijn kont geven.Op zijn verjaardag moest hij niets van zijn taart hebben, en schoof hij hem steeds weg. Maar de dag erna ben ik toch een poging gaan wagen en ja hoor even wennen wat is dat en toen toch vol erin met zijn handjes en ja zelfs mond. De rest van de foto,s komen nog, want ik heb er veel meer gemaakt. En het zelfs gefilmd, juist ook omdat zijn papa er nu niet bij kon zijn. Maar ook voor de herinnering later. Het was even een werk het schoon te maken, maar het zo waard was dit. Hem lekker daarna in bad gedaan, dat was ook zeker nodig. Helaas na het bad toen ik hem net aangekleed had, kwam er ook weer een gedeelte van de taart eruit. Was dus even iets teveel. Maar we geven hem ook niet dagelijks taart.Ja de muren komen soms wel even op me af, om altijd maar thuis te zitten met een kind. We gaan wel vaak even naar buiten, naar de winkel of als het lekker weer is even wandelen. Maar de rest van de tijd zit ik gewoon thuis met hem. En in grote lijnen vind ik dat helemaal niet erg, ben graag met hem thuis. Maar soms wil je gewoon er even op uit. En was al een tijdje niet meer in de stad geweest. Waar ik nu maar even heen ging. Kind mee en lekker met de bus naar de stad. Dit kan ook makkelijk, maar ik vind het moeilijk het los te laten dat hij dan in de middag zijn slaap mist. En hij wil niets missen en dus pas in de bus terug naar huis even 15 minuten slapen. Maar we zijn even lekker eruit geweest. Hier waren we even bij Musjes, die hebben tegenwoordig ook een café. Ik wilde gewoon even Max een banaan geven en wat drinken, toen ik zelf een lekkere kop thee kreeg. Het blijft een fijne winkel om even te kunnen stil staan bij je kind. Je kan ook als het nodig is je kindje verschonen, en dat is wel heel fijn. Helaas waar ik voor ging, een zomerjas heb ik nog niet gevonden. Maar het was wel even fijn in de stad.

Houden jullie elke dag rekening met de slaap tijden van je kind of ga je soms ook er even op uit, met het risico dat de slaap wordt overgeslagen?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge