Wat eten we vandaag?! “erwtensoep”

image_pdfimage_print

[social_share]
DSC_0016

Erwtensoep

  • 2 1/2 liter water
  • 1 prei
  • Knolseldery
  • Seldery
  • Peterselie
  • Rookworst
  • Varkensvlees
  • Zout/Peper
  • Spliterwten

Als eerste was je goed de spliterwten, groente snijden en zorg dat je varkensvlees in blokjes is gesneden
Water aan de kook brengen met de spliterwten erin (ongeveer 3 uur) Als het kookt zachter zetten, maar blijf steeds roeren. Na ongeveer 1 1/2 doe je de groente en het varkensvlees erbij. Blijf roeren. En een half uur voor je gaat eten doe je de plakjes rookworst erin, die hoeven alleen maar warm te worden.
DSC_0009

DSC_0013

DSC_0015

DSC_0017
Het resultaat
DSC_0018 (800 x 600)

Heb jij wel eens erwtensoep gemaakt?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

8 thoughts on “Wat eten we vandaag?! “erwtensoep”

  1. Waaaah lekker!!!! Is er wel weer naar. Ik wil dat ook eens proberen te maken, kan alleen nog ouderwetse groentesoep maken en iets van Paprika soep.

  2. Ikzelf doe ook nog altijd een bouillonblokje door de soep heen, voor als je net van wat pittiger/zouter houdt. Lekker hoor, moet het binnenkort ook maar weer maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge