Erwtensoep
- 2 1/2 liter water
- 1 prei
- Knolseldery
- Seldery
- Peterselie
- Rookworst
- Varkensvlees
- Zout/Peper
- Spliterwten
Als eerste was je goed de spliterwten, groente snijden en zorg dat je varkensvlees in blokjes is gesneden
Water aan de kook brengen met de spliterwten erin (ongeveer 3 uur) Als het kookt zachter zetten, maar blijf steeds roeren. Na ongeveer 1 1/2 doe je de groente en het varkensvlees erbij. Blijf roeren. En een half uur voor je gaat eten doe je de plakjes rookworst erin, die hoeven alleen maar warm te worden.
Heb jij wel eens erwtensoep gemaakt?
Waaaah lekker!!!! Is er wel weer naar. Ik wil dat ook eens proberen te maken, kan alleen nog ouderwetse groentesoep maken en iets van Paprika soep.
Nou het is niet zo moeilijk zoals je kon lezen, alleen wel lang werk
Oh lekker zeg. Ik houd ervan 😉
Jess
Mmmmm lekker!
Ikzelf doe ook nog altijd een bouillonblokje door de soep heen, voor als je net van wat pittiger/zouter houdt. Lekker hoor, moet het binnenkort ook maar weer maken.
Dat is de reden waarom ik achteraf nog wat extra peper erin doe, dat maakt het al pittig genoeg
Oh wat heerlijk erwtensoep. Snert vind ik ook erg lekker.