Boekenkast van Max: Elke dag Dikkie Dik 365 verhaaltjes

image_pdfimage_print

Ontwikkelen door voorlezen

Ik vind het belangrijk dat mijn kind opgroeit met boeken. Omdat dit goed is voor de ontwikkeling van je kindje. Zo leren ze woordjes herkennen, en dus hopelijk ze ook zelf gaan napraten. Herkennen merk ik al wel bij Max, het napraten nog niet echt. Niet vanwege het voorlezen. Maar hij begint wel steeds meer woordjes te zeggen. Hij zegt al een hele tijd “tein” (trein). Sinds kort is daar “koken” bijgekomen, door een programma van babytv. Nu sinds deze week zegt hij ook baby. Waar die dat vandaan heeft, geen idee. Waarschijnlijk van de kinderopvang.

Maar goed ik vind voorlezen dus belangrijk maar ook erg leuk. Dit doe ik eigenlijk elke avond als hij in zijn bedje ligt. Al heeft hij op dit moment er geen geduld voor, waardoor ik hem zelf een boek geef en ik hem iets voorlees. Ook dit gaat steeds minder goed, omdat hij met het boek gaat gooien. Misschien is dit een moment om even een pauze in te lassen met voorlezen als hij in bed ligt. Dat houd niet in dat we niet met boeken bezig zijn. Want we hebben ook nog leuke plaatjes (zoekboeken) waar hij helemaal weg van is.

Dikkie Dik

Ik vind het een mooie boek, met fijn allemaal kleine verhaaltjes. En mooi genoeg voor dit kleine aapje. Het hoeft nu nog geen lang verhaal te zijn. Dus ideaal boek voor de kleintjes om voor te lezen. Iedere dag dat ik een verhaaltje voorlas uit Dikkie Dik liet ik hem na het verhaaltje aaien en gedag zeggen. Het gedag zeggen is hij inmiddels al heel goed in, want zwaaien en dag zeggen doet hij naar iedereen.

Wat vinden jullie van voorlezen aan je kindje (s)

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge