CliniClowns

image_pdfimage_print

Een kind moet voorral altijd kind blijven. Maar soms kan dat niet. Een kind die ziek is wordt vaak sneller volwassen. Of omdat er zoveel medische zorg nodig is kan het kind niet gewoon kind zijn.

Je hebt vast wel van de Cliniclows gehoord, en wat ze doen. Ja ik kende dit ook, maar me nog nooit verder in verdiept. Tot op het moment dat he hiermee in aanraking komt. Als je kindje in het ziekenhuis ligt heb je de kans dat er een clown langs komt van deze stichting. Dit gebeurde mij ook. Nou eigenlijk niet mij maar ze kwamen voor Daan. Wat onwijs leuk zeg. Mijn mannetje was wakker dus ze kwamen gezellig voor hem zingen. Hoe klein hij ook is, en ze hun niet aankeek. Was hij toch echt bezig met wat hij hoorde. Hij luisterde aandachtig. Zo mooi om te zien. Daan kreeg een klein cadeautje, een rode neus. Hij heeft er nu dan nog niks aan. Maar mama bewaard hem wel. Als hij wat ouder is vertel ik over die leuke clows die bij hem aan bed stonden voor hem te zingen.

Naturlijk kon ik het niet laten, ik wilde een foto van ze. En dat vonden ze geen probleem.

image

Cliniclows komen elke week op bezoek in vele ziekenhuizen. Hier in het Martiniziekenhuis komen ze elke donderdag liet ik me vertellen. Nu pas ga ik beseffen wat ze doen voor kinderen. Ja ik wist het naturlijk wel. Maar als je het nu echt meemaakt is dat echt prachtig.

Een lach op een kindergezichtje is het mooist wat er is. Als het ziek is besefen ze ineens niet meer om kind te zijn. Daar maken deze clows verandering in. 1 op 1 contact met een kind ze aan het lachen maken. Ze kijken naar het kind waar die behoefde aan heeft.

Ik vind het een eer dat ik deze mooie dingen mee mag maken. Nee niet leuk dat mijn kindje ziek is. Maar we maken nu zoveel mooie dingen mee ondanks al zijn zorgen. En daar ben ik echt zo trots op. Dit had ik voor geen goud willen missen. Ik weet nu precies hoe belangrijk Cliniclows zijn. En denk er momentel aan om een eenmalige donering te doen voor hun. Want ze moeten het hebben van doneringen. Dat is niet de reden waarom ik dit schrijf om jullie geld uit handen te maken.

Ben wel heel benieuwd of jullie meer van Cliniclows wisten dan alleen de naam? En heb je dit goede doel weleens gesteund met een kleine bijdrage?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

12 thoughts on “CliniClowns

 1. Toen Ayden in het Sophia lag na zijn geboorte hebben wij de clowns ook over de kinderafdeling zien lopen, ze doen echt prachtig ‘werk’. Zelf hebben wij niet aan dit goede doel gedoneerd, maar wel aan het Ronald McDonaldhuis. Hier hebben wij zelf ook een tijdje ingezeten, dus dat lag bij ons wat dichter bij.
  Roos onlangs geplaatst…Dagje uit.My Profile

 2. He lieverd,

  Je hebt het heel erg mooi geschreven en mooi verwoord.
  Toen Ryan een tijdje in het Sofia lag zijn ook de Clini Clowns op bezoek geweest. Het is zo bijzonder en zo mooi dat zij dit werk kunnen en mogen blijven doen. Ik liet Ryan de foto van Daan en de clini clown zien en vroeg hem kijk eens goed en hij riep gelijk kijk mam Daan heeft zo.n zelfde neus als ik gehad heb en lief he zijn die clini clowns. Nu dus nog een brok in mijn keel en roept weer een hoop op, maar zoals je schrijft je krijgt er een hoop voor terug ondanks alle zorgen die er zijn. Heb toen ook een donatie overgemaakt want elk kind gun je deze vrolijke clini clowns. Lieve Debbie en Bert jullie weten ook al is de afstand nog zo groot ik denk aan jullie en zal er altijd voor jullie zijn. Dikke knuffel. Xx

 3. Onze Amy lag vele malen in het ziekenhuis en regelmatig kwam bij haar ook een clini clown langs.
  Jarenlang ben ik donateur geweest om de clini clowns te steunen, helaas vorig jaar af moeten zeggen vanwege een probleem wat vele mensen kennen 🙁 toen onze jongste (Merel) afgelopen mei in het ziekenhuis lag in een smetbox waren ze zo lief om zelfs door het raam een kleine voorstelling te geven, toen ze weggingen hingen ze een rode neus voor haar aan de deurknop 😉 hij staat nog steeds in de vitrine kast.
  Clini clowns toveren ook bij mij regelmatig nog een glimlach op mijn gezicht xxxx

 4. Beste Debbie, dank je wel voor het delen van jouw verhaal op de facebook van de Cliniclowns. Juist hierom ben ik donateur van ze.
  Tevens veel sterkte gewenst met het verlies van je prachtige mannetje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge