Favorite friday, geitjes aaien

image_pdfimage_print

Favorite friday een nieuw item op mijn blog. Misschien is het wel leuk om elke maand terug te laten komen wat mijn favoriete dingen zijn van de afgelopen maand. Deze maand staat in het teken helemaal van Max. We gingen er lekker op uit met de nieuwe buggy, en wat was het lekker weer. Dus het was heel fijn om er als gezin op uit te trekken.

Kinderboerderij en genieten van het zonnetje

Afgelopen weekend was het prachtig weer en zijn we lekker naar de kinderboerderij geweest waar ik zelf een hele tijd heb gewerkt. Hier was ik al eens met Max geweest, alleen toen was hij nog zo klein. Nu had hij er echt iets aan en kon hij de dieren zien en aaien. De dag ervoor mochten de kleine geitjes voor het eerst naar buiten en dus was dit een leuke reden om erheen te gaan. Max heeft geiten geaaid voor het eerst en wat genoot hij van de middag op de kinderboerderij. Alle dieren heb ik laten zien, maar niet overal kan je bij om te aaien. En dat hoeft ook niet, de geiten waren al goed genoeg voor Max. En heerlijk glimlachen, hij is echt nergens bang voor.

Daarna hebben we nog even bij de speeltuin gezeten in het zonnetje. Voor Max wat drinken en wat druiven en fijn rondkijken naar alles wat er gebeurd. Nog even paar keer van de glijbaan af, en toen had hij het daarna wel gehad. Het was er druk met mensen en vele kindjes die rond rende. Dus zijn we op ons gemakje weer richting huis gegaan. We hebben echt enorm genoten van deze middag.

Daarnaast hebben we zo genoten van het prachtige weer die er af en toe was de afgelopen dagen. Veel naar buiten geweest, waaronder zaterdag een heerlijke wandeling hebben gemaakt in ons dorp. Fijn om nu vaker naar buiten te gaan met Max, hiervoor was het weer er gewoon niet zo lekker voor. En nu kunnen we vaker buiten gaan genieten.

Op de foto met Dikkie Dik

Dikkie Dik kwam op bezoek in de bibliotheek op de ouder kind café, ik wist niet zo goed wat ik me daarbij voor moest stellen. Nooit over nagedacht dat er echt een hele grote Dikkie Dik zou komen. Maar die kwam er dus wel. Er waren veel ouders met kindjes op af gekomen. En mijn held was gelijk naar Dikkie Dik gekropen toen hij plaats nam. Ik was mijn kind dus gelijk kwijt, al die kindjes zaten te kijken wat doet hij nou. En niet alleen de kindjes, kijk maar eens goed op de foto. Max is gewoon nergens bang voor, zo leuk om te zien dat hij dat gewoon doet. Tot drie keer toe kroop hij bij me weg om naar Dikke Dik te gaan. Nou daarna mocht hij dan eindelijk op de foto, toen er een boekje was voorgelezen.

 

Nieuwe buggy

Max wordt groot en kan al heel goed zitten, dus ik dacht misschien wordt het wel tijd voor een buggy. Dit is een stuk makkelijker meenemen als we met de auto weg gaan. Neemt minder ruimte in huis in beslag, en een heel stuk lichter. Dus er is inmiddels een buggy in huis, het was wel even wennen weer ermee te lopen. Maar het bevalt me tot nu toe prima. En Max vind het ook wel prima om lekker helemaal rechtop te zitten. Nu kan hij nog meer zien, wat voor een nieuwsgierig jochie natuurlijk welkom is. Hij wil alles zien, bang dat hij iets mist soms. Heerlijk om te zien. En ik merk ook gelijk dat er ook weer anders contact is met de mensen die je tegenkomt. Ze geven hem aandacht omdat hij zo lief lacht, of zijn handje uitstrekt. Dit is zo leuk dat er gelijk contact met mensen is. Is dus nu alleen maar meer geworden nu hij in de buggy zit. De kinderwagen blijft ook nog even, voor de zekerheid. Zo kan ik kiezen welke ik meeneem. Maar voor nu is de buggy lekker makkelijk om te gebruiken.

 

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge