Fotograferen bij bezienswaardigheden

image_pdfimage_print

[social_share]

De vorige keer heb ik jullie voorgesteld aan Ilona, dit is haar 2e geschreven artikel die ze met jullie wilt delen over fotografie.

De vakantie tijd begint nu aan te breken en iedereen die op vakantie gaat zal ongetwijfeld foto’s maken van bepaalde locaties. Je wilt niet iedereen tot last zijn als je aan het fotograferen bent en zeker niet als je in een groep bent. Hoe zorg je er nou voor dat je mensen niet tot last brengt als je aan het fotograferen bent. Onze mede fotografen zijn soms nogal egoïstisch en duwen je zonder pardon aan de kant, als dat gebeurt: kom voor jezelf op, jij staat daar eerder.

Zo was is tijdens mijn vakantie bij de Veluwse Stoomtrein Maatschappij, waarbij ze 40 minuten op het station stonden om nieuwe kolen en water in de loc te doen. De passagiers – waaronder veel fotografen- probeerden vooraan te staan om het goede plekje te vinden en dachten dit meisje wel eventjes weg te bonjouren omdat hun groter en betere apparatuur hebben, nou ik kan je verzekeren dat komt niet in mijn woordenboekje voor als ik aan het fotograferen ben om mij weg te duwen. Zo ging ik zonder pardon weer voor hun staan. De foto hieronder is na de situatie hierboven gemaakt.
trein

Als je in een groot gezelschap bij bezienswaardigheden staat, laat kleine kinderen maar voor je staan. Daar kan je namelijk met gemak overheen. Als je de foto vanaf een lager standpunt wil nemen ga dan tussen de kinderen zitten, zo heeft niemand er last van.

Ben je op de plek van bestemming alleen, neem het er dan van. Probeer van alles uit, ga is door je knieën heen en zet een paar stappen opzij je krijg gegarandeerd een ander beeld van iets.
kerk

Niemand op het pad naar de koepel toe, geeft een stuk rust in je foto doordat er geen mensen in beeld staan.

Midden op de dag wanneer de zon op het hoogste punt staat krijg je harde schaduwen in je foto, zo lijkt het alsof je bijna geen kleur in je foto hebt. Heb je de mogelijkheid om eerder op pad te gaan, doe dat dan. Zo is het minder warm en ook nog eens minder druk, ook zal je minder last hebben van harde schaduwen. De beste tijd om te fotograferen is een uur na en een uur voor zonsopkomst. Dan spreken we over het gouden uur. In het gouden uur geeft de zon een warme kleur.

Details van een bezienswaardigheid in beeld brengen kan al een mooie interessante foto geven.
trein1

En vergeet vooral niet te genieten!

Wat voor dingen over fotografie zouden jullie willen zien?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge