De keuze voor een kindje

image_pdfimage_print

Gelukkig worden door een kindje

Ik wilde heel graag moeder worden van een kindje. De reden hiervoor is best wel beetje moeilijk. Voordat we Daan kregen stond mijn leven stil en helemaal in het teken van moeder worden. Ik dacht dat een kind mij gelukkig zou maken. Ik zocht heel erg een doel in mijn leven omdat ik me nutteloos voelde in de maatschappij. Dat was natuurlijk niet de enige reden waarom ik moeder wilde worden. Ik heb zoveel liefde in me en dat wilde ik meegeven aan mijn kind een klein wezentje laten opgroeien als een eigen persoontje. Toch werd ik gelukkig van dat ik moeder werd. Daan heeft me zoveel moois gebracht, ik kan oprecht zeggen dat het de gelukkigste tijd van mij leven is geweest met hem erbij. Het klopte gewoon het plaatje, een fijne man naast me, een prachtig kind in ons midden waar we onze liefde aan mochten schenken. Maar eigenlijk hoor je voor je eigen geluk te zorgen, een kind krijgen is dan een aanvulling van je leven. Ik wist het wel, maar naar handelen kon ik toen nog niet. Nu weet ik wat ik mis in mijn leven, omdat ik het moeder gevoel nu ken. En ik heel graag weer gelukkig wil zijn. Alleen nu ben ik ook aan mijn eigen geluk aan het werken. Zodat ons kindje straks niet voelt dat hij/zij mij gelukkig moet maken. Dat wil ik mijn kindje niet mee gaan gegeven. Toch ben ik nog steeds van mening, dat ik nooit helemaal echt gelukkig kan zijn zonder kindje in mijn armen. Dan mag je het raar vinden, maar zo voelt het wel voor mij.

Zieltje uitnodigen

Sinds ik bij Mirre terecht ben gekomen, ben ik bewuster bezig met mijzelf en daarbij versterk ik de kans op een kindje in ons leven alleen maar erdoor. Het voelt voor mij nu meer en meer dat alles met een reden gebeurd. Daan is met een reden hier geweest, zijn korte duur bij ons heeft ook zo moeten zijn. Wat natuurlijk heel pijnlijk is, maar heb daar wel vele lessen uitgehaald. Ik begin mijzelf te zien. Mijn ogen zijn geopend dat er meer uit het leven te halen valt dan ik altijd dacht. Nu het nog toepassen, maar dat stapje voor stapje. Ik wist altijd wel dat kindjes zelf hun ouders kiezen, maar dat je als ouders je zieltje kan uitnodigen om bij jouw geboren te mogen worden wist ik niet. Vanaf het moment dat ik intern bij Mirre kwam ben ik begonnen in een boek te lezen. “Stralend de wereld in“. Dit boek is geschreven door Kitty Haccou de eigenaresse van Mirre. Nog niet helemaal heb ik hem uit, omdat ik sommige dingen zo vreselijk moeilijk vind te lezen. Het is moeilijk te weten dat kindjes in de zwangerschap en eigenlijk zelfs daarvoor al zoveel mee kunnen krijgen van de ouders. Het idee dat ik dingen die zeker niet fijn waren aan Daan eventueel heb mee gegeven doet me verdriet. Maar nu ook voor een komende zwangerschap wat ga ik dit kindje misschien wel mee geven. Alleen ik heb nu ook de wetenschap dat ik het bij me kindje kan helen door het op nieuw geboren te laten worden. Ik stopte met lezen op het punt, over zwanger worden. Nadat ik de geboorte workshop had gedaan, had ik heel erg het gevoel dat ik verder moest lezen. Ik las over dat je het zieltje zelf kan uitnodigen door middel van visualisatie. Hoe mooi is het als je geroepen word dit te lezen, omdat je ruimte voelt voor nieuwe gevoelens/dingen. Hier wil ik me dus mee bezig gaan houden om ons kindje uit te gaan nodigen. Ik ben heel benieuwd of ook ons kindje vind dat het tijd wordt om bij ons te komen.

Stralend de wereld in

Het begint eigenlijk allemaal al bij de conceptie. Hoe staat man en vrouw in het leven. Zijn ze gelukkig samen, is er ruimte voor een kindje, is het welkom, of zijn er juist spanningen in de relatie, was de tijd eigenlijk helemaal niet rijp voor een kindje, heb je een voorkeur voor een meisje of juist een jongetje. Alles kan van invloed zijn op de rest van het leven van je kindje. Sommige dingen kan je voorkomen om je kind stralend de wereld in te brengen. Maar ook sommige dingen kan je niet voorkomen. Mag je niet op een natuurlijke manier bevallen omdat er iets mis is met je kindje, of kreeg je in de zwangerschap te horen dat er iets is met je kindje en er is een vruchtwaterpunctie nodig. Dit kunnen gevolgen hebben op het leven van je kindje. Door het opnieuw geboren worden door middel van het warm water bad kan je dit soort dingen helen. Waardoor je weer in je kracht komt te staan in het leven.

Wat was jouw keuze om aan kinderen te beginnen?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

1 thought on “De keuze voor een kindje

  1. Ik wist van jongs af aan dat ik moeder wilde worden. Een soort van oergevoel. Toen we er klaar voor waren en een kind welkom was in ons leven wist ik ook precies wanneer ik zwanger was geworden. Ons eerste kind werd geboren met 37 weken, heel klein en mager omdat ik zwangerschapsvergiftiging kreeg. Na een ziekenhuis periode mocht hij mee naar huis. Ons tweede kindje mocht helaas niet komen, dat werd een miskraam, maar onze derde kwam gezond ter wereld een prachtige dochter. Nu zijn ze beide volwassen. 18 en 22 jaar oud. Nooit heb ik getwijfeld aan mijn moederschap. Ging altijd op mijn gevoel af. En dat doe ik nog steeds. Ook al zijn ze groot ik weet exact wanneer er met een van hen iets aan de hand is. Op het moment dat ze de sleutel in het slot steken weet ik (voel ik) hoe het met ze is. Niks zweverigs maar gewoon de oermoeder. Als moeder heb ik altijd vertrouwd op mijn intuitie. Ik hoop dat je snel moeder mag worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge