HAPPY CHALLENGE Wat wil ik veranderen

image_pdfimage_print

deeljedroom

Vandaag laat ik jullie opdracht 4 zien, de opdracht van de Happy Challenge is noem 3 dingen die je wilt toevoegen aan je leven en 3 dingen waaraan je minder energie wilt besteden.
De opdrachten van deze actie zijn best wel pittig, met name deze… Want hier moet ik echt even heel goed over nadenken. Maar dat is natuurlijk ook de bedoeling van de meiden Kelly, Marieke en Lisanne die deze hele challenge zijn  begonnen. En wat is het een succes zeg, zo ben ik al vele blogs tegen gekomen die hieraan mee doen… Kijk maar eens op de facebook pagina.

Drie dingen die ik graag wil toevoegen aan mijn leven:

1) Ik wil nu eindelijk echt gaan genieten van mijn zwangerschap…
Alleen het probleem is nog even dat ik een uitslag van de punctie moet hebben. Maar nu ik de kleine voor het eerst heb gevoeld geniet ik al meer ervan dan ervoor.

2) Weer wat gezonder eten…
Sinds ik zwanger ben heb ik geprobeerd er rekening mee te houden dat ik niet teveel vreetbuien zou hebben, toch in het begin heb ik die gehad. En eigenlijk daarna heb ik teveel dingen gegeten waar je echt wel van aankomt, en te weinig gezonde tussendoortjes genomen. Wil dat nu toch echt weer gaan oppakken, wil niet 2 x zoveel aankomen dan nodig is.

3) Wat meer me rust pakken…
Ja ik neem overdag best wel eens me rust, maar de laatste 2 weken waren echt wel hectische met bijna elke dag wel een afspraak staan… Niet gek vanwege het nieuws uit het ziekenhuis. Maar merk wel dat ik toch wel echt wat meer rust nodig heb omdat ik s,nachts ook vrij slecht slaap.

Drie dingen die ik graag wat minder energie wil geven:

1) Stress en piekergedrag
Ik ben echt iemand die snel in de stress springt, er hoeft maar iets te gebeuren waar ik geen controle over heb en het is raak. En wat daar dan bijkomt is dat ik dan ga piekeren, lig dan hele nachten wakker en maar malen dat hoofd. Erge stress resulteert ook vaak in klachten op de borst, dan krijg ik me toch een pijn in de nacht en dan kan ik niet meer rustig op bed liggen. Soms raak ik zo erg in paniek dat het natuurlijk alleen maar erger wordt. Jaren geleden kwam er ook overgeven bij tot bloedens toe.

2) Niet zo snel uit me slof vliegen
Ik geloof dat ik dat trekje van mijn vader heb gekregen dat ik heel snel boos op me vriend kan worden als er iets verkeerds gaat, of gewoon als we een meningsverschil hebben dat ik vaak onterecht flink tekeer kan gaan tegen hem… Aiii als ik dit op schrijf is het wel heel heftig.

3) Me zorgen/druk maken om wat andere mensen van me denken/zeggen.
Ik ben altijd wel onzeker geweest, gelukkig gaat dat nu al veel beter dan jaren geleden. Maar toch trek ik het me soms nog aan wat andere misschien wel over me denken en zeggen. Dat weet ik natuurlijk niet maar dat soort dingen haal je wel in je hoofd. En meestal maak je druk om helemaal niks, want iedereen is onzeker en vaak denken ze heel anders over je dan wat jezelf in je hoofd hebt.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

3 thoughts on “HAPPY CHALLENGE Wat wil ik veranderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge