health coach #part two

image_pdfimage_print

[social_share]

Afspraak 2 met Anna was een zware training. Ik had er heel veel zin in maar wist niet wat me te wachten stond. Ten eerste was het de heetste dag van de week, wel zo,n 30 graden. En ik stond daar dan in de sportschool. Maar dat mocht de pret niet drukken. Was wel een beetje angstig voor wat er ging gebeuren, want Anna een beetje kennende werkt ze je graag in het zweet. En ja dat deed ze dus ook echt. Het was een echte uitdaging voor me aangezien ik zo,n training nog nooit had gehad.

We begonnen op de loopband, en ze had iets leuks voor me bedacht. Begon op level 4,5 en steeds ging het met een minuut de snelheid omhoog tot level 7,5. Dat hield in dat ik dus 2 minuten achtereen zou hardlopen, wat ik nog niet eerder had gedaan. Het ging verrassend goed. Nou weet ik dat ik het makkelijker volhoud met iemand naast me die me dus helpt dan dat ik het alleen doe, maar wie heeft dat nou niet!? Of zou dat echt aan mij liggen!!! Na die ronde even rustig lopen, en dan op naar ronde 2. Ook die maakte ik goed af, en mocht ik nog even uitlopen tot ik 20 minuten erop had gestaan.

Toen heb ik allemaal oefeningen gedaan met gewichtjes, en auww wat doet dat pijn in je spieren zeg. Ook oefeningen voor je evenwicht, die vond ik eigenlijk nog het lastigste omdat ik altijd last heb van mijn evenwicht zeker als ik moe begin te worden en duizelig wordt. En van zo,n zware training wordt je moe en begon ik ook duizelig te worden. Maar ik liet me niet kennen en ging lekker door.

Na de training maar even zittend in de relax hoek van de sportschool, alleen het ging al snel niet zo goed met me. Anna kreeg me in de gaten vlak voor ze weg wilde gaan en kwam bij me zitten. Had toch ineens zo,n buikpijn en begon helemaal te trillen. Ze stond erop dat ik iets moest eten, maar ik was eigenwijs en wilde niks. Toch kreeg ze het voor elkaar dat ik een cracker met kaas at, en de trillingen en buikpijn verdwenen. Ik had dus voor de training te weinig gegeten waardoor het mis ging. Ze stopte me nog een chocolaatje toe, je moet even wat suiker binnen krijgen zei ze. Ik bleef nog even zitten toen ze ervan door ging naar haar volgende afspraak.

Nog even heerlijk onder een bijna koude douche staan en was weer lekker beetje opgeknapt. De volgende dag voelde ik pas hoeveel spierpijn ik had, heb bijna het hele weekend niet echt fijn kunnen lopen. En maandag ging de meeste spierpijn pas over. Maar spijt heb ik er niet van, vond het een heerlijke training.

Afspraak 3 weer een fijne training gehad, nog even iets heftiger als de eerste training. Dit keer op de loopband 3 rondes van level 4,5 t/m level 7,5. Level 6,5 vind ik echt heel vervelend, dat is nog net niet hardlopen, maar echt snel wandelen en dat doet me toch pijn aan me benen. Dat is dus echt een minuut afzien. Maar heb alle 3 de rondes goed afgemaakt.

Toen weer allemaal krachtoefeningen gedaan met gewichten. Dit keer heb ik niet zo,n spierpijn in me benen maar meer in me armen, schouders en nek. En ik had nu wel genoeg gegeten voor ik ging sporten, ik was een klein beetje trillerig maar dat was meer door de inspanning. Onderweg naar de bushalte een lekker appeltje eten, alleen merkte ik dat ik nog meer nodig had dan alleen dat stukje fruit. En bedacht me dat er een wok tentje op de Grote markt is, daar ging ik voor het eerst heen. En vroeg hem een doosje met alleen groente, kip en het wok sausje, en wat het ik er van genoten in het zonnetje toen ik op de bus wachtte.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge