Kleuter Max

image_pdfimage_print

Vier jaar

Het is alweer bijna een week geleden dat Max jarig was. 4 jaar alweer, waar is de tijd gebleven zeg. De kleutertijd gaat nu echt van start. Weken eerder was hij al begonnen op de taaltrein voor zijn spraak en taal achterstand. En hij zit daar helemaal op zijn plek, ook al hebben we geen live contact met zijn juffen nog gehad. Toch voelt het al heel fijn aan. Elke keer als hij er is geweest, staat er weer een verslagje in de app wat ze hebben gedaan. En ook een apart verslagje wat hij gedaan heeft met de logopedist. En de nodige foto’s komen voorbij. Hij vind het prachtig dat hij een tas mee krijgt met een broodtrommel een beker melk en een fles met limonade. En zo mee mag met de taxi. En wat doet hij dit goed.

Afscheid nemen

Met dat de kleutertijd aanbreekt hoort daar ook afscheid nemen bij. Afscheid nemen van de peuterspeelzaal en de dagopvang. Hij mocht op beide locaties op dezelfde dag zijn verjaardag vieren, dus trakteren. Maar dus ook gelijk gedag zeggen tegen iedereen. Wat is dat raar, op de dagopvang kwam hij al als baby. Ze hebben hem zien opgroeien als kleuter en dan is het ineens de laatste dag dat je hem hebt gebracht. We beloofde met onze wandelingen of fietstochtjes nog even langs te komen om te zwaaien en vertellen hoe hij het doet op de kleuterschool. Je ziet aan Max dat hij echt wel toe is aan de “grote school” en hij vond de wenochtenden enorm leuk. Dus dat zit wel goed als hij straks officieel start na de meivakantie. We kregen een enorm mooi boekwerk mee van allemaal mooie knutsels die hij de afgelopen jaren heeft gemaakt op de dagopvang. Wat een leuk aandenken, en nu weet ik gelijk waarom ze vele knutselwerkjes achter hielden.

Verjaardag vieren

We hebben Max zijn verjaardag in vier dagen gevierd, hopelijk volgend jaar gewoon weer in 1 dag. Want dit vond ik wel een gedoe en veel. Maar hij heeft het erg leuk gehad. We hebben dus het bezoek verspreid, zo konden er wat vriendjes komen van hem. En konden opa en oma en ome Pieter ook langs komen. Helaas miste ik mensen om me heen die er hopelijk snel weer eens langs kunnen komen. Maar Max heeft top dagen gehad. Geef hem taart en cadeaus en hij is zoet. En lekker spelen met de kindjes die er waren was ook zeker favoriet.

Wij als ouders hebben hem een Kidizoom fotocamera gegeven en een doos met lego. En daar was hij helemaal blij mee, de camera moest gelijk mee naar buiten om foto’s te maken. Onze kleine fotograaf in de dop. Van oma (mijn moeder) kreeg hij een cadeau opgestuurd een gave vuilniswagen met vuilnisbakken erbij. En van opa en oma (ouders van zijn papa) kreeg hij een vuilnisauto van lego. Van zijn vriendje Kelian kreeg hij twee boeken, en eentje is helemaal favoriet want die gaat over allemaal voertuigen. Die moet ik dan ook steeds voorlezen als hij naar bed gaat. En van zijn andere vriend kreeg hij een Peppa Pig leer telefoon, hij dacht even dat hij er echt mee kon bellen. En was dan ook teleurgesteld dat hij Julian er niet mee kon bellen. Verder vind hij hem wel heel leuk. Ook kreeg hij blaas stiften, woezel en pip electro, playmobile en stoepkrijt. Daarnaast ook nog wat kaartjes, waar er ook ergens geld bij zat. Dus zijn we die dag meteen naar de winkel gerend en heeft hij iets leuks van lego gekocht.

Dus ja hij is echt enorm verwend met zijn verjaardag.

Op naar de kleuterschool

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

2 thoughts on “Kleuter Max

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge