Mijn leven met peuter week 12 en 13

image_pdfimage_print

Nog heel eventjes heb ik nog een peuter in huis, want deze maand wordt Max dan echt vier. En dan hebben we ineens te maken met een kleuter in huis. Wat zijn die vier jaar omgevlogen. Het is al een hele jongen geworden. De afgelopen paar weken is hij zich ineens super snel gaan ontwikkelen. Ik betrap hem er ineens op dat hij normaal de trap afloopt, niet meer achterste voren. Springt van iets hogere hoogtes en op randjes loopt zonder mijn hand te vragen. Ook op de taaltrein waar hij nu nog maar twee weken heen gaat, zit hij zo enorm op zijn plek. Maar wel vreemd een kind die ineens veel vaker van huis is. En dan gaat hij nog niet eens naar de kleuterschool. Maar ook daar mag hij deze week gaan wennen.

Jullie hebben het al door ik schrijf wanneer het mij uitkomt, dus weer een twee wekelijks overzicht. 

Middag dienst voor mijn man, dat betekent in de middag warm eten. We aten dit keer lekker makkelijk pizza. Max was er niet, dus die kreeg in de avond lekker wat warms te eten. Dat vind hij altijd zo fijn dat hij alleen mag eten. Dat houd in dat hij op de bank mag eten met de tv aan. Dit mag hij altijd als papa in de middag moet werken en hij dus op de dag weg is.

Buiten spelen is toch het leukste wat Max vind. Als het hem aan hem ligt zijn we hele dagen buiten te vinden. En het liefst in de speeltuin, of wandelen om stenen (happy stones) te zoeken

Soms als ik in de middag warm heb gegeten, heb ik in avond meer trek in iets anders dan brood. En dan krijg je zoiets, als lekkere bagels met kruidenroomkaas en komkommer. Even heerlijk genieten, dit was al even geleden dat ik dit at.

Wat ben ik blij met de airfryer in huis. Even lekkere croissants met kaas er op. Zo simpel maar super lekker. En de kleine man in huis is ook gek op gesmolten kaas. Normaal kaas op brood hoeft hij niet, soms wel een plakje uit het vuistje. Maar gesmolten kaas ja dat vind hij echt wel super lekker.

De afgelopen week heb we een paar prachtige dagen gehad. En ja daar maken wij gelijk gebruik van, Max wil dan meteen naar buiten in het zand spelen. Want dat is echt favoriet bij hem. Met zijn tractor er op uit. En mama genoot in de zon. Dit soort dagen zijn geen straf om naar de speeltuin te gaan. Hij spelen ik genieten van de zon en hem te zien genieten van het spelen.

Pasen ja daar hoort chocola bij. de paashaas had paaseieren en paashazen verstopt. Hij vond ze allemaal heel snel. En zo moest de paashaas lekker gegeten worden. Ik dacht eerst die vreet hem helemaal op. Maar toch halverwege zei hij dat hij vol zat. Gelukkig maar dat hij wel zijn grens aangeeft.

Van een drukke week en paasdagen wordt je moe, en dus val je in slaap overdag op de bank. Ja de dag ervoor was ook wel heel druk. Een verjaardag van een lief vriendinnetje waar hij lekker mee speelde en samen met haar broertje. En die avond thuis nog gourmetten, nou ja wij als ouders. Hij had het al snel gezien, en hoefde niet zoveel meer te eten. Hij was zo hyper van de moeheid. Dus ja tweede paasdag hebben we het rustig gehouden. Want de rest van de week heeft hij het weer druk zat.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge