Liever dan lief

image_pdfimage_print

Een mooi prentenboek kreeg ik om te reviewen. Een idee was geboren, om er een filmpje van te maken. Wilde mijn zoon voorlezen uit dit boek en het voor jullie op film zetten. Maar ik moest een angst opzij zetten. Helaas gebeurde er iets verschrikkelijks waardoor dit even stil stond. Mijn zoon overleed. Maar toch speelde ik met de gedachten het boek alsnog voor hem voor te lezen.

Daan ligt daar dan in zijn eigen bedje. Mama hoopt alleen maar dat hij ergens daar boven me kan horen. Ik las hem het hele boek voor, en filmde het ook. Dit filmpje heb ik speciaal voor me blog bewerkt. Ik kon natuurlijk niet het hele boek laten zien aan jullie.

Mijn mening: Een prachtig kleurige prentenboek. Op het lijf geschreven vanwege mijn zoon die geboren werd met het syndroom van down. Dat was de reden waarom ik juist graag dit boek wilde reviewen. Dit boek moet gewoon in elke boekenkast staan voor kinderen. Het is een boek waar je misschien broertjes of zusjes duidelijk kan maken dat kinderen met down net als hun ook gewoon kinderen zijn. Alleen net even anders ontwikkelen. Ik kreeg kippenvel toen ik het voorlas, maar meer omdat ik de kans niet meer kreeg om het echt aan hem voor te lezen zodat hij het ging snappen. Maar dit boek zal in de kast komen te staan voor een eventueel broertje of zusje van Daan. Op deze manier wilde ik ook mijn zoon gaan leren dat er meer kindjes zijn zoals hij.

DSCN0383

DSCN0384

DSCN0385

DSCN0386

Dit artikel is in samenwerking met De vier Windstreken

Please follow and like us:

Comments

comments

debbie

Partner van Bert, trotse mama van Daan ons eerste kindje geboren met het syndroom van down. Vliegt nu hoog in de hemel. Altijd hier in ons hart. Eigenaresse van Day-dreamer.nl een persoonlijke lifestyle blog.

10 reacties

 1. Joyce schreef:

  Mooi Debbie! En ik weet zeker dat Daan je heeft gehoord. X

  Hier staat het boekje ook, ik hoop dat Aron door dit boekje inziet dat iedereen oké is. 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…The happy list #4My Profile

 2. Joyce schreef:

  Luuk zat aandachtig naar je te luisteren. Stoer dat je het toch hebt gedaan!

  Ik had geen weet van het boek, maar het lijkt me een mooie manier om aan Luuk te leren dat ook kindjes met het downsyndroom heel lief en gewoon zijn 🙂

 3. Deirdre schreef:

  Het boek klinkt erg mooi en het ziet er prachtig uit!
  Deirdre onlangs geplaatst…Even bijkomen…My Profile

 4. Marianne schreef:

  Ik vind het zo enorm knap hoe je hiermee omgaat.
  Wat een prachtig boekje en ik weet zeker dat je zoontje naar je heeft kunnen luisteren.

 5. Nicole schreef:

  Wauw.. ik had het filmpje wel gezien vanmorgen maar wist niet dat je het aan Daan voorlas toen hij al een sterretje was… Erg knap hoor meis!
  Nicole onlangs geplaatst…Lijstje || 10 dingen waar ik in geloofMy Profile

 6. Anneleen schreef:

  Wat ben jij een moedige mama! Ik weet zeker dat Daan genoten heeft van het verhaal… Liefs!

 7. Bente Jonker schreef:

  Beste Debbie, wat intens verdrietig dat jullie zoontje is overleden en wat dapper dat je dit zo met ons wilt delen. Ik ben ontroerd dat je ons boek aan hem hebt voorgelezen…ik wens jullie veel sterkte en kracht toe. Lieve groet, Bente

 8. Monique schreef:

  Wat knap dat je het boek alsnog aan Daan hebt voorgelezen Debbie. Ik weet zeker dat hij het mooie verhaal gehoord heeft!
  Monique onlangs geplaatst…Primark Shoplog – Herfst 2014My Profile

 9. Moniek Peek schreef:

  Beste Debby, wat een verdriet om jullie Daan te hebben moeten verliezen.Wat was ik geraakt door de manier waarop je het verlies van hem wilde delen. Ontroerend dat ons boek daar zo in mee mag doen.Enorm moedig om het zo aan hem voor te lezen en het ook aan de wereld mee te geven.
  Veel sterkte en liefde en troost gewenst. Lieve groet,
  Moniek.

 10. Gwen schreef:

  Ik vind het zo knap en ontroerend van je! Hoe je je verdriet op papier en dus ook op film kunt laten zien. Diep respect! En lijkt me idd een mooi boek over ‘andere’ mensen die heel normaal zijn.
  Gwen onlangs geplaatst…Kijkje in de babykamerMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
× Hoe kan ik jouw helpen?