Mijn leven met kleuter 11

image_pdfimage_print

Daar is hij weer een nieuw weekoverzicht, ik mag wel weer wat meer foto’s maken. Maar dat komt wel weer. Het was ondanks ik niet veel plaatjes heb best een drukke week weer.

Op maandag had deze jongen een margedag dus geen school voor hem. Dan zijn we maar even een ronde door het dorp gegaan. Hij op zijn fiets en ik lopend. Max houd er niet zo van om te lopen, fietsen gaat hem makkelijker af. Voordat we de terugweg namen, nog even spelen in de speeltuin. Van de glijbaan ging hij niet want hij wilde geen natte kont. Dan maar even de kabelbaan, dat was dikke pret.

In de middag mocht hij weer naar zwemles, zijn derde les. Hij vond het weer erg leuk, maar ook wel weer lastig al die dingen die hij moet leren. En dat gespetter van de juf, nee dat vind hij niet leuk. Maar moet hij toch echt aan gaan wennen.

Zaterdag was Sinterklaas weer even in het dorp te vinden, maar de kinderen kwamen vooral voor het treintje wat rond reed. Max wilde er eerst niet in. Maar toen hij zag dat al zijn vriendjes er ook in gingen is hij toch gegaan. Wel de eerste ronde alleen in het laatste treinwagonnetje. Hij vond het toch wel erg leuk, en toen gingen ze gelijk nog een rondje mee. Daarna kwamen er ook pieten in, en toen stapte hij toch echt uit dat vond hij maar niks.

Uiteindelijk kreeg hij er geen genoeg van, en ging keer op keer weer instappen voor een rondje. Hij wilde niet eens naar huis, maar om tot 16.00 daar te blijven dat gingen we echt niet doen. Zeker omdat ik nog in de middag wat te doen had voor mijzelf. Ik ging weer naar een schrijfbijeenkomst. Waar ik elke maand heen ga. Dit keer was het wel heel erg uit mijn comfortzone, het thema was heksen. En als ik echt mijn fantasie moet laten gaan op schrijven, kom ik wat moeizamer in de flow dan als het gaat om gevoel en echte dingen op papier zetten.

Verder was het wel heel leuk, om eens wat meer met fantasie te werken.
We kregen een kaartje met daar een tekst op, daarmee mocht je 5 zinnen schrijven.

“Een koekenpan die kookt wat ik wil…
Ik wil ik wil…. Springen in de sneeuw
Spinnen eten zoveel als ik er wil
Zwemmen in het koude water zo naakt als een pier
Rondjes draaien en spelen als een klein kind
Ik wil ik wil, dat is wat ik wil”

Waarom heb ik ooit glitters gekocht, dacht ik dat het leuk was. Ja het was leuk voor het afscheid van de taaltrein om te geven, maar we hielden zoveel over. En ja Max vind het helemaal geweldig. Je ziet het alles zat onder en nee niet alleen de tafel. Dit soort dingen vind ik moeilijk om los te laten, wel gedaan hoor. Want hij heeft enorm genoten van het knutselen. En wie mocht het achteraf opruimen, yep deze mama.

Ik ben benieuwd wat jouw kind het leuks vind om mee te knutselen, wat jij als mama wat minder leuk vind?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge