Je camera altijd bij de hand

image_pdfimage_print

Een nieuwe telefoon?

Ik ben nog altijd best tevreden over mijn telefoon van Samsung die ik twee jaar geleden heb gekocht. Soms denk je weleens aan een nieuwe telefoon. Helemaal nu ik al een tijdje terug mijn abonnement kan verlengen met een nieuwe telefoon. Tot op de dag van vandaag heb ik er nog niet voor gekozen een nieuwe telefoon in huis te halen. Wie weet wanneer dat wel gaat komen. Ik denk dat ik het voor nu maar even het houd op de telefoon die ik heb. Hij doet het prima, alles werkt nog steeds, niets is eraan kapot. Dus waarom zou je een nieuwe nemen dan? Maar als ik nu zou kiezen voor een andere telefoon is het eerste waar ik naar zou kijken voor een betere camera op de telefoon. En er zijn tegenwoordig telefoons waar er meerdere soorten camera’s op zitten, en vele malen beter zijn dan die op mijn telefoon nu. Dan denk ik alleen al aan de nieuwe betaalbare Samsung Galaxy A32.

De camera van de Samsung Galaxy A32

Aan de achterzijde van de telefoon vind je drie camera’s. Een groothoek camera, een 8 megapixel ultragroothoek camera en een lagere resolutie macro en diepte camera. Neem de 48 megapixel camera om de belangrijke en leuke momenten in het leven duidelijk vast te leggen op een plaatje. Vergroot de kijkhoek met de ultragroothoek camera. Stel de focus in met de dieptecamera, of leg meer details vast met de Macro Camera. Net zoals het menselijke gezichtsvermogen, bekijkt de 8 megapixel ultragroothoek camera de wereld vanuit een hoek van 123-graden. Dit geeft meer perspectief aan alle foto’s die je maakt. Zoom in met de 5 megapixel macro camera en ontdek details die je anders misschien niet zou hebben gezien. Je foto’s worden voorzien van het natuurlijke Bokeh-effect, zodat je onderwerp wordt uitgelicht ten opzichte  van de achtergrond. Met de 2 megapixel diepte camera kun je de diepte van de velden in je foto’s aanpassen. Pas de achtergrondvervaging achter je onderwerp in een handomdraai aan voor hoogwaardige portretfoto’s die echt opvallen.

Op pad met de camera

Denk maar eens aan een degelijke selfiecamera, prima foto’s voor op social media te delen. De hoofdcamera wordt ook al maar beter op nieuwe telefoons. Geen detail wordt meer over het hoofd gezien en is dus superscherp. Maak jij graag in de natuur foto’s van bloemen of insecten dan is een macrolens ideaal en zelfs die vind je tegenwoordig op de telefoon. Alles bij de hand zonder een hele grote camera die je mee moet slepen. Ik heb altijd en overal mijn telefoon bij me, en als je dan gek bent op foto’s maken is dat ideaal als er een goede camera op zit.

Handige tips voor mobiele fotografie

Soms vind ik het wel leuk om wat rond te neuzen op het internet om wat tips te vinden om nog mooiere foto’s te maken met de telefoon, want dat werkt toch net even wat anders dan een gewone camera. Wat het leukste maakt is dat er vele apps zijn op de telefoon waar je de foto’s snel en makkelijk mee kan bewerken. Denk aan de apps:

  • Snapseed
  • Adobe Photoshop
  • Project Life
  • Instagram
  • Canva

Dit zijn de apps die ik zelf regelmatig gebruik. Instagram is mijn meest gebruikte app, die ik dan ook bijna dagelijks gebruik. En soms bewerk ik ze nog wat extra voordat hij op Instagram beland. Canva vind ik super leuk te gebruiken, maar die gebruik ik meer alleen voor collages te maken. Vooral als ik niet kan kiezen welke foto ik wil delen op Instagram, dan gebruik ik er meerdere. Dan is Canva echt wel de app voor mij.

Heb jij een favoriete app om foto’s te bewerken?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge