My weekly 31 t/m 36

image_pdfimage_print

Vandaag heb ik een best lang foto verslag van vijf weken. Dus geniet van alle leuke foto,s en de verhalen die erbij horen.

Tijdens therapie even een moment voor mijzelf nemen. Ik kan moeilijk mijn rust vinden op deze dagen in therapie. De dagen zijn vol, en in de pauze is het altijd wel druk met gesprekken van de groepsgenoten. Ben nu wel van plan om af en toe in de pauzes echt tijd te gaan nemen voor mijzelf. Hier ging ik dus even buiten op een rustig plekje zitten.

Nog even genieten van een prachtige dag met veel zon, dus even lekker buiten spelen met water en zand. Wat geniet hij ervan als hij lekker buiten bezig is.

Meneertje wilde liever niet uit bed, dus nam hij zijn kussen en knuffel maar mee naar de badkamer. Nee niet om zijn tanden te poetsen maar om lekker verder te gaan slapen. Helaas moest hij toch echt mee naar beneden voor het ontbijt. Om daarna naar de kinderdagverblijf te gaan.

Heerlijk even rozijntjes eten, en dat kan het beste op je stoel met de voeten op tafel. Lekker lui aangelegd dat kind. Van wie zou hij dat toch hebben die voeten omhoog… Ik ben het niet.

Voor het eerst thuis lekker kleien, ja dit hadden we echt nog niet eerder gedaan. Maar wat vind hij het leuk. Die dag kwam wel drie keer de klei op tafel. Dus hij vermaakte zich wel, ondanks mama niet naar buiten wilde. En ik had ook nog het geluk dat het veel regende die dag. Ja we zijn wel heel even naar de winkel gegaan. Dus heel even buiten geweest.

Toen kwamen we bij Kruidvat deze trein tegen, ja en die kan ik dan niet laten staan. Een kind die zo,n treinen gek is, moet gewoon deze geweldige trein hebben. Dus bij thuiskomst gelijk de doos open gemaakt. En samen de trein in elkaar gezet, en er heerlijk mee gespeeld. Nu is het thuis nog vaker trein, trein, trein.

Nou hij heeft dit echt niet van mij hoor, die voeten omhoog. Zelf zo zijn stoel neergezet en de poef onder de voeten. Zijn papa heeft dus ook altijd zijn voeten op de poef. Mama moest nog wel even het boek aangeven. Heerlijk kind. Het boek lezen heeft hij wel van zijn mama.

Tijdens de therapie die ik nu volg maken we steeds opnieuw kennis met nieuwe vrouwen, maar dat betekend dat we voor die tijd ook weer afscheid nemen van vrouwen. De groep wisselt dus steeds. En soms is het heel moeilijk om iemand los te laten. Ik wil me het liefst niet binden aan iemand omdat het loslaten zo pijn doet. Toch bond ik me met iemand en deze persoon is heel creatief en wilde iedereen iets persoonlijks meegeven met haar afscheid. Ik moest enorm huilen waarmee ze kwam. Ze had een ster kussen gemaakt met aan de ene kant lolifant, omdat ik gek ben van olifanten. En de andere kant teigertje, speciaal voor Daan. En ja allemaal sterren, en ook de stiksels in de kleuren paars en geel. De kleuren van Daan en Max. Alles was gewoon perfect.

Max heeft de kussen meteen ingepikt, ook gooide hij gelijk ze andere kussen in bed eruit. Vanaf die dag ligt deze kussen dus in zijn bed. Wel boven op de kussen die gewoon in zijn bed hoort te liggen. Vind het zo leuk, nu heeft hij een stukje van mij en Daan in zijn bed liggen.

Ja Max is en blijft gek op konijnen, zoals hij het zelf zegt “nijn” Dus af en toe moeten we even naar de kinderboerderij om konijntjes te aaien. Met alle liefde ga ik erheen met hem. Kijk dan hoe lief hij daar zit om de konijnen te aaien en eten geven.

Gek op milkshakes dat wisten we al heel snel, normaal deelde ik altijd. Maar ben dan gewoon vaak me hele milkshake kwijt. Dus nu krijgt hij een eigen beker als we patat gaan halen. Dit doen we niet heel vaak. Want normaal maken we thuis patat in de airfryer. Maar af en toe van de snackbar is ook erg lekker.

Verstoppertje spelen als hij naar bed moet, of wilde hij nu gewoon lekker op de grond bij Pip slapen….

De speeltuin blijft ook favoriet, want daar kom ik gewoon heel veel als het mooi weer is. De speeltuin is zo dichtbij en blijer kan ik hem niet maken om buiten te mogen spelen. En hoe leuk is het dan ook even met speelgoed van een ander kindje te kunnen spelen.

Ja het mooie weer is nu wel om. Maar hier konden we nog even lekker met water spelen. En kletsnatte Max, wat een feest lekker nat worden. Het liefst ons ook nat maken.

We waren even een stukje gaan fietsen, eigenlijk zochten we iets wat water om lekker te kunnen ravotten en genieten van wat koelte van het water. Maar we konden er niet komen blijkbaar. Dus na een tijdje terug naar huis gefietst.

Echt de hele zomer zei ik al dat ik naar het zwembad wilde met Max maar ik durfde niet zo goed alleen. Maar zijn papa wilde niet mee. Toch de laatste mooie dag ben ik gegaan. En hoe fijn hebben we het gehad. Hij durfde eerst niet naar binnen en omkleden wilde hij ook niet. Maar toen hij eenmaal omgekleed was ging hij los. En steeds iets meer durven in het water. Uiteindelijk in het peuterbadje ging hij helemaal zelf zijn gang, ook van de glijbaan af. En in het diepe lekker samen stappen tot hij niet meer de grond voelde. Dat vond hij toch even iets te spannend. Toch wilde hij het liefst van de hoge glijbaan af, maar dat is toch echt een stap te ver.

Net als mama wilt Max nu ook gewoon thee (met melk) in een theeglas. Wat wordt hij ook groot.

En dit weekend zijn we nog even als gezin een stukje gaan wandelen. Max op zijn loopfiets. Heerlijk hoor zo met mijn mannen op pad.

Wat voor leuke dingen doen jullie met de kids binnen nu het vaak regent?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge