My weekly 7

image_pdfimage_print

Eindelijk wordt het steeds weer wat lekkerder weer. Het zonnetje is er en het is droog. Dit vind ik zo fijn, want nu vind ik het echt heerlijk om met Max naar buiten te gaan. Hij vind het heerlijk buiten om te wandelen of lekker in de speeltuin te spelen. Wij hebben dan ook echt genoten van het zonnetje en lekker veel buiten geweest. Ook fijn dat als het weer zo mooi weer is hij ook buiten mag spelen op het kinderdagverblijf. Dus hij zal nu ook wel vaker onder de douche moeten nu hij lekker vies mag worden. Genieten jullie weer mee van de fijne plaatjes…

Max ging voor het eerst met papa staand onder de douche, wat deed hij het goed. Wel papa stevig vasthouden, maar wat wordt hij toch een grote jongen. Daarna moest natuurlijk de nieuwe badjas aan die hij kreeg. Helemaal trots erop.

9 februari vierde ik mijn verjaadag, en er was nog een stukje taart over dus die aten we de dag erna nog lekker op.

Lekker even met Max naar buiten. Rondje wandelen. En uiteindelijk door de speeltuin terug naar huis. 

Daar moest even gespeeld worden natuurlijk, dus samen even genieten. Max zijn energie kwijt om daarna weer lekker richting huis te gaan.

Alleen meneertje had hele andere plannen, want hij wilde zeker niet mee naar huis. En nee is dan ook echt nee, en dan gaat hij gewoon op de grond liggen. Waardoor mama uiteindelijk heb dragend mee naar huis moest nemen. Hij zit nu al flink in de peuter pubertijd, en het is nog niet eens 2 jaar.

Donderdag was het echt prachtig weer dus ik besloot naar de kinderboerderij te fietsen. Max zijn laarsjes aan en lekker rondlopen tussen de dieren. Alle geitjes aaien, wat had hij een plezier erin. Daarna nog even een stukje om de kinderboerderij te wandelen om dichterbij de herten te komen. Maar toen hij het woordje huis hoorde werd hij dwars en wilde niet meer mee lopen. Hij weet wel wat hij wil en zeker niet wilt.

Nee nee nee mama, ik wil niet op de foto. En die blik dan van hem. Geweldig dit. Steeds vaker klimt hij zelf op de gewone stoel om er lekker op te zitten. Dit keer samen met een puzzel. En wat kan hij al goed puzzelen, hij legt alles er zonder na te denken of zelfs te kijken erin.

Zaterdag was het alweer zo super lekker weer. En besloten we als gezin naar de kinderboerderij te gaan. Dit keer niet in Winsum, want die is de weekenden niet open. En De Beestenborg waar ik zelf heb gewerkt is ook gewoon veel leuker. Kan hem daar helemaal vrij laten lopen, geen gevaar dat hij in de sloot valt. Hier was hij aan het kijken naar een pony en de man die hem rondje liet lopen.

Na alle dieren te hebben bewonderd en heeft geaaid, lekker even in de speeltuin spelen. Hij kon zijn energie wel even goed kwijt. Wat fijn een kind die gewoon zoveel houd van buiten spelen. En als je dan ziet hoe hij eruit ziet erna, gewoon heerlijk. Mama wast wel weer.

Ook gewoon nergens bang voor, op alle dieren afstappen. Maar wel gek op kijken als ze weg lopen van hem. En er maar achteraan lopen.

In de avond werd ik opgehaald en ben ik naar een bijeenkomst geweest voor ouders van vlinderkindjes. Dit was een mooie en waardevolle avond. Daarna helemaal gesloopt, lag dan erg laat op bed. Maar de volgende ochtend mocht ik lekker uitslapen.

Houd jouw kind ook zo van buiten spelen?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge