Peuter en zijn verkleed feestje

image_pdfimage_print

Rollenspel

Max begint de leeftijd te krijgen dat zijn spel veranderd. Ineens is hij van een auto heen en weer rijden naar rollenspel gegaan. Het is nu een brandweerauto die ook echt brandjes gaat blussen en poppetjes redden, of een ambulance die komt als er iemand pijn heeft. Ook is het nu natuurlijk heel leuk als jezelf die brandweerman of dokter kan zijn. Want dan kan je ook echt spelen dat bijvoorbeeld mama ziek is. En je dan mama kan beter maken. 

Laats waren we dus “doktertje” aan het spelen. Dokter Max kwam bij mama luisteren of ik misschien ook ziek was. Hij deed het even voor ik moest hoesten en hij luisterde of ik ziek was. Ja mama was heel ziek en moest eten. Volgend dokter Max veel eten, dus hij kwam met alle taartjes aan en mama maar eten. Want daar wordt je beter van. Daarna deed hij zijn dokters jas uit en gaf de stethoscoop aan mama. Nu moest mama de dokter zijn en Max begon te hoesten. Deze mama wilde heel even rust, dus besloot ze te zeggen dat Max best wel beetje ziek was. En door filmpjes te kijken beter zou worden. Hij ging op de bank lui liggen en keek naar de filmpjes op tv. Ja heerlijk een klein beetje rust. Maar wie mijn zoon kent, weet dat dit van heel korte duur is. Vaak moet ik hier wel om lachen. Hooguit paar minuten lag hij rustig daar op de bank. Om vervolgens weer door de kamer te stuiteren.

De dagen die er op volgde werd er heel vaak verkleed, van dokter (chirurg) naar brandweerman. En was hij brandweerman moesten er ook brandjes geblust worden met de tuinslang. 

Een nieuwe uitdaging

Nu is het natuurlijk de uitdaging het omkleden van de verkleedkleding die hij kreeg. Voor nu ben ik degene die hem gewoon nog altijd zelf helemaal aankleed en uitkleed. Heel af en toe vragen we hem te helpen om zijn broek naar beneden te trekken en dat gaat redelijk. Maar wanneer is een kind er aan toe om dit volledig te leren. Want de eerste dagen kwamen de verkleedkleding steeds weer van zijn plek en bleef hem maar omkleden. Leuk, maar niet elke vijf minuten als je kind zich bedenkt het andere pak aan te willen. Dus heel langzaamaan ga ik de uitdaging aan om eens te kijken in hoeverre hij mee kan helpen met verkleden. Zijn dokter jas krijgt hij gelukkig gewoon zelf uit, maar dat kon hij ook al langer omdat hij zijn eigen jas ook gewoon uit kan doen. Nu de rest nog. Gelukkig hebben we nog even de tijd voordat hij naar school gaat.

 

Verkleedpartijtje/carnaval

Er zijn natuurlijk genoeg leuke redenen om verkleedkleding te kopen voor je kind, of misschien wel voor jezelf. Denk aan carnaval, waar ik dan niets mee heb. Maar ja die verkleedpartijtjes met mijn peuter begin ik nu aan te wennen, en vind ik erg leuk. Ik laat dus alleen mijn kind bezig met de verkleedkleding, en speel gezellig mee. Maar mijzelf verkleden dat zie ik niet gebeuren. Ik vind het heerlijk als mijn kind zich zo vermaakt met dit spel. En daarnaast leert hij er ook nog eens heel veel van. Ik sta vaak verbaasd wat hij allemaal al begrijpt, en waar hij soms mee thuis komt van de kinderopvang. Want ik heb zo mijn vermoedde dat ze daar al wel bezig waren met verkleedpartijtjes.

Vind jouw kind het ook zo leuk om zich te verkleden in een superheld of iets anders leuks?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge