Spelenderwijs je kind iets leren

image_pdfimage_print

Zelf spelen

Ik vind het heerlijk als mijn peuter zichzelf prima vermaakt, dat is wel eens anders geweest. Dat ik hele dagen bij hem op de grond moest zitten, terwijl hij dan speelde. Nu kan hij zelf ook spelen zonder dat ik bij hem ga zitten. En als hij dan zo heerlijk zelf aan het spelen is, kan ik echt zo enorm genieten. Hij begint nu ook steeds meer rollenspelen te doen. Met poppetjes naar elkaar te praten. Zo leuk te zien hoe zijn spel veranderd. Natuurlijk blijft het samen spelen ook zeker leuk, maar de hele dag je kind vermaken is voor niemand leuk. De kamer vol met speelgoed zien, aan de ene kant geweldig hoe hij alles uit de bakken trekt en weer iets vind waar hij al tijden niet mee heeft gespeeld. Naar het niet zelf willen opruimen, is dan weer een ding. Ach het hoort bij de leeftijd, en misschien veranderd dat nooit. Maar hij geniet zo van het spelen, dat ik dat allemaal voor lief neem.

Nieuw speelgoed

Ook kan je Max enorm blij maken als er iets nieuws gekocht wordt. En dat moet ook zo nu en dan gebeuren en kunnen. Blij ben ik wel dat als we een winkel in gaan dat niet alles mee hoeft om te kopen. Ja natuurlijk is hij wel eens heel boos en verdrietig als we niets leuks kopen voor hem. Maar dat moet hij ook leren dat niet elke keer de winkel in gaan betekend iets voor hem te kopen. En hij accepteert het gelukkig vaak ook wel snel.

Nu kregen we iets heel leuks toegestuurd voor onze peuter van SmartMax, en kijk eens hoe leuk de naam van de webshop. My First Dinosaurs , hierdoor leerde Max zelfs het woord dinosaurus uitspreken. Nog niet helemaal perfect, maar super knap vind ik het. Het was gelijk geslaagd en hij zocht gelijk dezelfde kleuren bij elkaar om ze in elkaar te zetten. Want je kan ze met magneet in elkaar klikken. Leerzaam welke kleuren hetzelfde zijn en nog leuk om mee te spelen ook. Je kan natuurlijk ook grappige combinaties maken van de diertjes. Daarnaast kregen we nog een apart doosje bij met een leuke olifant. Waar mama dan weer erg blij van werd, die gek op olifanten is. Dezelfde avond moesten alle dinosaurussen mee naar bed. Dus een heel geslaagd pakketje die binnen is gekomen.

Educatief speelgoed

SmartMax is een onderdeel van SmartGames. En toen Max drie werd vroegen we al iets van dit soort speelgoed. Hij gebruikt het nog steeds echt meer als speelgoed, dan als spel wat hij moet oplossen. Maar dat komt wel een keer verandering. Wij hebben omdat Max gek op treinen is, de Brain Train gevraagd voor zijn verjaardag. En ik vind hem echt heel leuk. Daarnaast heeft hij ook de Smart Farmer gekregen, alleen toen we die vroegen had deze mama niet gezien dat die vanaf 5+ is. Dus deze is best nog wel heel pittig voor onze drie jarige peuter. Maar dat geeft niet hij wordt vanzelf wel vijf. Spelenderwijs je kinderen van alles leren vind ik erg leuk om te zien. Ze groeien hier echt enorm van.

Wat is jullie favoriet aan educatief speelgoed voor de kids?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge