Spelenderwijs leren met je kind

image_pdfimage_print

De bijlesmeester heeft het doel om kinderen met plezier naar school te laten gaan. Ze kunnen lekker thuis oefenen zodat ze er op school ook plezier erin hebben.

Flitskaartjes

Max is nog wel een beetje jong voor de bijlesmeester, maar deze mama was wel heel nieuwsgierig er naar. Ik ontving een pakket van de bijlesmeester. We kregen de flitskaartjes, de ene is een memoriespel en die kaartjes vind Max wel heel leuk. Voor nu alleen nog maar om mee te spelen en lekker door de kamer rond te laten slingeren. Als hij ze te pakken heeft, mag ik er dan ook niet meer aankomen om te op te ruimen. Zo leuk vind hij de kaartjes dus. Daarnaast hebben we ook kaartjes met het alfabet, die vind ik wel ook wel erg handig. Maar ook daar moet hij wel even ietsjes ouder zijn ervoor.

Naar school toe

Pas over twee jaar gaat Max naar school, en ik moet er echt ook nog niet aan denken. Laat hem nog maar even mijn kleine jongen blijven. Maar het gaat sneller dan je denkt. En als ik denk aan school denk ik aan thuis ook leren. Dan moet ik hem ook gaan helpen met taal en rekenen. In het begin zal het niet zo,n probleem zijn, maar ze komen vast op latere leeftijd ook thuis met dingen waar ik bij zou denken hoe kan ik je hierbij helpen. Maar voor nu alleen denkend aan de basisschool waar ze mooi lesmateriaal hebben voor thuis. Naast de flitskaartjes kreeg ik ook een dik boek voor groep 1 en 2. Die bewaren we nog even voor als Max oud genoeg is. Ik vind het er erg leuk uit zien, dus zal het ook wel leuk zijn om er met je kind mee te oefenen.Voor nu houden wij het lekker bij het spelen met de kaartjes.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge