Wereld lichtjes dag 2019

image_pdfimage_print

Vandaag is het wereld lichtjes dag. De dag dat we alle overleden kinderen herdenken. Natuurlijk doen wij dit gewoon dagelijks, en is er niet speciaal een dag voor nodig voor mij. Maar in deze donkere tijden vind ik het mooi dat dit er is. Door heel Nederland en Vlaanderen worden er bijeenkomsten georganiseerd om onze kinderen te herdenken. Inmiddels heb ik al zoveel verhalen gehoord over kinderen die gemist worden. Ik denk vandaag even aan al deze verhalen en de dierbaren die erbij horen. Het is iets heel verdrietigs, en toch ben ik zo dankbaar dat ik al deze prachtige lotgenoten heb mogen ontmoeten en de verhalen heb mogen horen.

Wereld lichtjes dag in Groningen

Noorderplantsoen daar wordt elk jaar de bijeenkomst gehouden. Zelf ben ik er twee keer geweest en ik vond het echt prachtig. Je kan dan een bootje die je krijgt met een bloem in het water laten rondvaren. En wat is het een prachtig gezicht al die bootjes met lichtjes op het water. Daarnaast is er altijd live muziek aanwezig. En je kan doorgeven of ook jouw kind genoemd wordt, want ze lezen de namen op van al die prachtige kinderen die niet meer hier op aarde zijn. Maar wel in ons hart aanwezig zijn.

Foto uit 2015

 

 

 

 

 

 

Om 19.00 worden overal op de wereld een kaarsje gebrand. Wij hebben besloten vanavond iets eerder een kaarsje aan te zetten, samen met Max voor Daan en in gedachten voor alle andere kinderen.
Geen kind wordt zo gemist, als het kind wat er niet meer is.

Voor wie steek jij een kaarsje aan?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge