Zwangerschap dagboek ~Week 14~

image_pdfimage_print

Vandaag ben ik alweer 15 weken zwanger en ik kom nu dichterbij de 20 weken echo. Nog altijd wil ik hier niet aan denken, want dan krijg ik het Spaans benauwd ervan. Ondertussen staan er al drie nieuwe afspraken gepland voor controle. 5 december mag ik weer even kijken, twee weken later ook nog eventjes. En de 20 weken echo staat op 3 januari gepland.

Kwaaltjes

Ik merk dat ik het steeds sneller benauwd heb, en dus actief de grootste moeite heb met dingen doen. Fietsen is een hele opgave geworden, maar wil ik dus nog wel blijven doen. Daarbij heb ik het nog sneller warm dan voorheen, dus ik zweet redelijk snel. Alles kost nu twee keer zoveel energie dat vind ik wel heel lastig omdat ik juist had gehoopt dat de ergste moeheid wel af zou zakken na die 12 weken. Dat gebeurde ook wel, maar als je niet veel slaapt en dus snel benauwd ben dan ben je ook sneller moe. Steken in me buik heb ik ook soms, begin nu ook te merken dat het erger wordt als ik iets teveel heb gedaan. Daar ben ik eigenlijk vandaag pas achter gekomen, want heb gisteren de hele dag in het ziekenhuis gezeten vanwege de operatie van mijn partner. En dat heeft er bij mij wel in gehakt voel ik nu heel erg na dat ik ook nog even de grote boodschappen alleen op de fiets heb moeten doen. Nu maar even goed naar mijn lichaam luisteren en wat rust geven. Verder ben ik blij dat ik niet misselijk ben en ook geen last van brandend maagzuur. En ja mijn buik groeit al lekker, nee nog steeds geen foto,s van gemaakt. Wordt nu eigenlijk wel tijd.

Testen

Ik had het eigenlijk al laten vallen in de vorige update, maar wilde er nog even op terug komen. Aangezien we natuurlijk een kindje met down kregen de vorige keer heb je nu recht op de NIPT test. En in het ziekenhuis dachten ze dat we die maar even wilde laten doen in plaats van eerst de combinatie test. Maar wij hebben bewust gekozen voor geen testen. Voor ons is de 20 weken echo vroeg zat om te zien als er iets mis is om dan eventueel verder te testen. Dit hebben we toen ook in de eerste zwangerschap zo gedaan en ben het nu ook helemaal niet van plan geweest. We weten wat we te wachten staan als er weer uit zou komen dat er een kindje met down gezien wordt. En zullen er dan weer voor gaan. Alleen als ons kindje niet met het leven verenigbaar is dan zal ik de zwangerschap niet uitzitten. Dat is iets wat ik denk niet aan zou kunnen. Maar ik ben heel positief en we gaan er vanuit dat er dit keer geen rare dingen gezien worden.

Genieten

Ik had echt van te voren niet verwacht dat ik zo erg zou kunnen genieten van deze zwangerschap. Door onze geschiedenis komt er toch wel angsten bij kijken. Toch valt het allemaal heel erg mee. Dit komt ook omdat ik hele goede begeleiding gehad heb. En ik heel sterk ben verbonden met ons kindje. Zo sterk verbonden dat ik het zelfs al heb gevoeld. Eerst twijfelde ik nog of het alleen de energie is die ik voelde. Maar toen ze in het ziekenhuis zeiden dat het wel vroeg is maar wel mogelijk is wist ik het zeker. Ik heb onze kleine Minnie al gevoel in me bui, hoe klein het nu ook nog is. Wat is dat bijzonder zeg. Deze zwangerschap is zo anders dan bij Daan en ik ben daar zo dankbaar voor dat ik nu ook echt mag en kan genieten ervan. Nipt

Hebben jullie testen laten doen in de zwangerschap, waarom ja of waarom nee?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

1 thought on “Zwangerschap dagboek ~Week 14~

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge