Zwangerschap dagboek ~Week 33 + 34~

image_pdfimage_print

Vandaag heb ik even een update van twee weken, aangezien ik er vorige week niet aan toe kwam om te schrijven heb ik nu gewoon even gewacht tot ik de volgende update erop kon zetten. Er is inmiddels veel gebeurd in de zwangerschap. Helaas een opname, of nou helaas. Het is uit eigen vrije wil, maar toch ben je liever thuis dan in het ziekenhuis. Het geeft me nu iets meer rust dat ik goed onder controle sta voor mijn bloeddruk. Maar het liefst heb ik gewoon mijn kindje gezond en wel in mijn armen. Alleen dat is voor nu nog niet mogelijk, moet er echt nog een paar weekjes aan geloven dat ik het moet volhouden. En ja dat gaan we doen, hoe zwaar ik het ook vind.

Bloeddruk

Ik vind het al een tijdje erg zwaar de zwangerschap, door alle klachten die ik heb. En de wekelijks bezoekjes aan het ziekenhuis. Maar dat geklooi met mijn bloeddruk wordt ik wel zat. Steeds als ik op de poli ben is hij te hoog, en als ik dan naar het DOC word gestuurd is hij ineens prima. Ik vertrouw er niks van met die verschillende banden waar ze mee meten. Heb gewoon vier uur in het ziekenhuis gezeten. En omdat ik niet gerust ben op de bloeddruk hebben ze me opgenomen. Dit is me eigen keuze geweest, omdat ik twee keer in de week naar het ziekenhuis gewoon niet meer trek. 

Bang voor verlies

Nog niet eerder had ik dit gevoeld, maar de bevallingsdatum komt nu steeds dichterbij. En vind het wel erg spannend worden nu. Ik weet dat ik niet bang hoef te zijn ook dit kindje te verliezen, maar het gevoel is er wel. Alles komt nu een beetje terug van Daan. En dat voelt eerlijk gezegd niet zo heel erg fijn. Ik ga er maar niet te diep op in, want dan stop ik niet meer met huilen. Voor nu lig ik goed in het ziekenhuis, natuurlijk is thuis altijd fijner. Maar ze nemen me gelukkig serieus.

Ziekenhuis opname

Vanaf maandag avond ben ik opgenomen in het ziekenhuis. Dit een beetje voor mijn eigen geruststelling. Mijn bloeddruk schommelt aardig heen en weer en dus wel steeds iets te hoog. Echt zorgen maken ze zich hier niet om, maar echt goed is het natuurlijk niet. Inmiddels heb ik nieuwe medicatie gekregen ervoor, waar ik vage bijwerkingen bij heb. Wordt er heel duf van, gelukkig in de avonden (want slapen is een probleem) Maar het voelt niet zo heel lekker als je lichaam verdoofd aanvoelt en je niet kan slapen. Nog meer hoofdpijn dan ik al had, en wat duizelig. Ze gaan aankijken wat de medicatie gaan doen met mij, want me bloeddruk blijft te hoog. Ook is mijn urine weer onderzocht, zoals al zo veel gebeurd is. Verder kunnen ze gewoon niet zo veel voor me doen. Ik heb ook heel erg last van vocht vasthouden, waardoor ik heel erg pijnlijke voeten en handen/vingers heb. Dit blijkt ook iets te passen bij te hoge bloeddruk. Inmiddels sta ik op twee soorten medicatie voor mijn bloeddruk, wat ik best wel veel vind. Maar zo blijft het wel wat stabieler dan eerder. En omdat ze zich daar verder niet druk om maken, mocht ik vandaag lekker naar huis.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

1 thought on “Zwangerschap dagboek ~Week 33 + 34~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge