11 en 12 september

image_pdfimage_print

De dagen waar ik zo tegenop zag. 12 september de sterfdag van Daan. Weken was ik hier al mee bezig, had dan ook een goed plan hoe ik de dag wilde doorbrengen. Eigenlijk de dag ervoor, want die dag was echt heel speciaal en bijzonder voor mij.

Wat was ik zenuwachtig toen ik de bus nam naar Ohanahome, het kleine paradijsje. Ik wist al wat we deze dag zouden doen, maar toch vond ik het zo moeilijk erheen te gaan. Bang voor de emoties die los zouden komen. Maar dat was juist wat ik wilde, het jaar afsluiten. Niet vergeten, maar even alles eruit gooien zodat het na zijn sterfdag allemaal wat zachter word. En ik vrolijk naar de toekomst kan kijken. Aangekomen bij Annelies kreeg ik gelijk een dikke knuffel, een heerlijk warm welkom en er gleed een klein beetje spanning van me af. Deze dag stond helemaal in het teken van Daan. Het was bijzonder om haar te betrekken in deze dag, juist omdat ze weet hoe het is om een kind te verliezen. Zij geeft me wat zij graag had willen ontvangen toen haar zoon Sem overleed. Ze kende Daan niet, maar door alles wat ik heb verteld staat ze heel dichtbij hem. Deze dag heb ik dan nog veel meer verteld, herinneringen ophalen mooie maar ook verdrietige. Het was fijn om dit te mogen delen met haar. Gelukkig heeft ze dat zelf ook zo ervaren dat ze dankbaar is dat ze betrokken werd op deze dag. Het was niet alleen verdrietig deze dag, heb wel veel gehuild, maar ook heel veel gelachen. We zijn naar Sem geweest op de begraafplaats. Ik wilde even bij hem stil staan omdat hij 20 september jarig is. Ik kocht een draakje wat echt heel toepasselijk is voor Sem (bad boy genaamd) En draakjes staan voor onze beide zoons.
IMG_20150912_161712Natuurlijk zijn we daarna naar Daan gegaan, maar we zaten in de auto toen Annelies toch nog even terug moest naar Sem. Niets begrijpend ervan, maar niet vragen. Haar kennende kom ik daar nog achter. Wat was ik zenuwachtig om met haar naar Daan te gaan, nooit eerder met iemand erheen geweest die Daan niet gekend heeft. Maar het was goed, zo mooi om het haar te mogen laten zien. Toen had zij even een momentje voor Daan en vertelde me waarom ze terug moest naar Sem. Ze moest de dolfijntjes die bij hem stond aan Daan geven anders zou ze ruzie met Sem krijgen. Deze hebben dan ook een heel mooi plekje gekregen.
IMG_20150912_162043Er gebeurde onverwachts ook andere mooie dingen, zodat ik even uit de emotie van Daan was. Fladdert er nog een vriendin langs van ons, even een extra knuffel op deze dag. Met een geweldig mooi plan voor Ohanahome kwam ze aan, waar je alleen maar heel blij van kan worden. Nadat ze weg was hebben we voor het eten gezorgd en lekker gegeten. Ik merkte dat we niet konden stoppen met praten, dat is de hele dag zo wel door gegaan. Erg fijn was het. Inmiddels was het al aardig laat op de avond en hebben we de dvd van de uitvaart van Daan bekeken. Daarna hebben we de dag afgesloten met een film (Dragon fly) Ben deze nacht blijven slapen.

12 september wakker worden in Ohanahome, nou ja wakker worden had een erg onrustige nacht. En mijn dag begon ook onrustig, mijn maag was van streek. Dus maar even rustig wakker worden. Nadat Annelies uit bed was nog even een tijdje buiten zitten kletsen, eer dat ik eindelijk we omgekleed had en naar huis zou gaan was het al in de middag. Ik nam afscheid wat ik vreselijk vond, moeilijk om naar huis te gaan op de dag waar hij is overleden. Vastbesloten dit keer wel ballonnen te vullen met helium, dat is op zijn verjaardag mis gegaan. Thuis even snel mijn spullen gedropt en gauw samen met Bert naar Daan toe. Daar hebben we de ballonnen opgelaten, maar voor we dat deden stonden we nog even met iemand te kletsen die ook even op bezoek was bij Daan. Fijn dat te merken dat er toch ook mensen langs gaan.

In de avond wilde ik niet thuis zijn, was bang voor de paniek denk ik omdat hij toch in de avond is overleden. We hadden al besloten om uiteten te gaan. Dus een mooie afsluiting van zijn jaar.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

3 thoughts on “11 en 12 september

  1. Heel mooi dat Annelies de dolfijntjes van Sem bij Daan heeft gezet! En wat mooi dat jullie ballonnen hebben op gelaten, die heeft Daan zeker en vast gezien! Ik hoop dat het een beetje met jullie gaat. Een dikke knuffel voor deze moeilijke dagen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge