9 dingen waaraan ik me echt kan ergeren

image_pdfimage_print

Iedereen kent het wel dat je ergens aan ergert, nou die dingen heb ik ook zeker wel. Maar neem sommige dingen wel met een korreltje zout. Want ik snap zelf ook wel dat bepaalde dingen gewoon nu zo zijn en ik me daar niet te druk om moet maken. Dat is dus ook zeker zo dat er dingen zijn waar ik ook zeker niet wakker van lig. Maar dan kan het soms wel vervelend zijn.

 • Prikkelbaar
  Ik weet van mezelf dat ik best snel prikkelbaar ben, helemaal wanneer ik moe ben. Dan lijkt ook alles mis te gaan, dat is iets wat het dan allemaal erger maakt. Ik word ongeduldig en kan dit helaas afreageren op mijn omgeving. En omgeving bedoel ik degene die het dichtstbij me staan. Geduld is echt wel een dingetje bij me, waar ik best veel moeite mee heb. En daar ga ik ook zeker aan werken. Maar moet nog even geduld hebben, sta op de wachtlijst van Psyq voor verdere hulp.
 • Fietsers die niet opletten
  Ik hou zelf niet zo van het verkeer, daar kan ik best zenuwachtig in zijn. Zeker als het erg druk is en dan bedoel ik met de fiets, want een rijbewijs heb ik niet eens. Maar als er dan ook nog iemand voor je fiets en aan het bellen is, dus eigenlijk niet echt oplet vind ik dat helemaal niets. En ook als er een groepje voor je fiets die aan het dollen is met elkaar, hoop ik er altijd snel voorbij te kunnen zonder kleerscheuren.
 • Regen regen en nog eens regen 
  Wanneer je net naar buiten gaat en het ineens begint te regenen, helemaal als je een stuk moet lopen. In het begin toen Max echt nog klein was, moest ik steeds het hele stuk lopen naar de kinderdagverblijf en het heeft toch flink veel geregend. Dit vond ik echt alles behalve leuk. Daarom ben ik nu ook blij dat we lekker kunnen fietsen nu, en als het nu regent vind ik het eerlijk gezegd minder erg want we zijn sneller op bestemming.
 • Zooitje in de keuken
  Na het avond eten wil ik gewoon graag dat de vaat afgespoeld word en in de vaatwasser gezet word. Maar soms heb je gewoon geen tijd of zin gehad de vaatwasser te leggen zodat er dus geen vieze vaat in kan. Hier kan ik eerlijk gezegd niet zo goed tegen dat het dan allemaal blijft staan op het aanrecht. Ook vind ik het vreselijk als de kruimels van het brood bijvoorbeeld blijft liggen. Kleine moeite om er even een doekje over heen te halen.
 • Buitenlandse telefoontjes
  Ik wordt regelmatig op mijn mobiele nummer gebeld met een buitenlands nummer, als het een keertje voorkomt is niet erg. Maar het gebeurd me te vaak. Ik neem deze nummers al niet meer op, alleen soms is het niet te zien of het wel een goed nummer is of spam is. Ik blijf deze nummers maar negeren en blokkeren. 
  (het valt me op dat het momenteel rustiger is geworden met deze telefoontjes)
 • Schoonmaken voor niets
  Soms snap ik echt niet waarvoor ik nou eigenlijk schoonmaak in huis. Ja natuurlijk wel, je kan niet in een vies huis leven. Zeker niet met een kind die over de vloer kruipt. En toch lijkt het soms onbegonnen werk, dan heb je net iets schoon en is het gelijk al weer dat er kruimels liggen. Ben nu dus ook heel blij dat we een kruimeldief hebben, zodat ik niet na elk koekje de stofzuiger erbij hoef te halen. De salontafel is al helemaal een ramp, omdat deze van glas is en niet meer normaal schoon te krijgen is. Nu met een kind is het echt een uitdaging schoonmaken, want niets is meer veilig met die kleine kinderhandjes.
 • Verzorgingsmoment
  Vaak als ik met Max bezig ben om hem te verschonen of omkleden, dan draait hij keer op keer op zijn buik. Waardoor ik dus niets voor elkaar krijg bij hem. En hoe ik het ook doe, hij blijft dit doen. Gelukkig zijn er ook momenten dat het makkelijker gaat, maar de keren dat hij wel steeds maar draait vind ik best wel heel vervelend. Hij maakt er echt een spelletje van, terwijl ik hem gewoon even wil verschonen of aankleden. Het schijnt dat vertellen wat je doet moet helpen, en ja soms heeft het effect op hem. Maar soms dus ook helemaal niet, dan valt er geen contact te krijgen. Soms is hij zo druk dat ik gewoon bang ben dat hij eens van die commode af valt, en daar zit ik echt niet op te wachten. 
  (inmiddels heb ik een nieuwe manier gevonden om hem te kunnen verzorgen, de luier moet natuurlijk nog altijd wel als hij ligt op zijn rug. Maar de rest van het aankleden kan als hij zit, waardoor hij minder vaak steeds op zijn buik draait. En het allemaal wat rustiger verloopt het verzorgingsmoment)
 • Speelgoed,speelgoed en nog eens speelgoed
  Overal ligt tegenwoordig speelgoed, en het ziet er zo leuk uit al dat speelgoed. Maar als je het voor de derde keer op de dag weer moet opruimen, omdat de blokjes overal liggen. Onder de bank, onder de kast en waar je zelfs je nek over kan breken. Zodra Max begrijpt het begrip opruimen, gaan we dit samen gewoon doen. Want ja vind het wel heerlijk dat hij zich goed kan vermaken met zijn speelgoed, maar heb geen zin om er steeds mijn nek over te breken.
 • Vieze kleding
  Nu dat Max steeds meer buiten speelt met dit weer, hoop ik toch echt dat hij gaat leren lopen. Want hij tijgert nog altijd en dus als hij in de tuin over de tegels zich verplaatst worden ze broek en zijn shirt allebei gewoon zwart. Ik vind het heel fijn dat hij lekker geniet van het buiten zijn, maar die vlekken vind ik best wel heel lastig omdat het best lastig eruit te krijgen is. Dan zeggen ze op het kinderdagverblijf lekker oude kleding aan doen als hij hier komt, maar die heeft hij helemaal niet omdat hij zo gegroeid is dat alles gewoon nu nieuw is. Verder heb ik wel weer zo dat ik juist blij ben dat hij zo lekker kan spelen, en een kind die schoon is gebleven heeft naar mijn idee niet gespeeld. Ik moet hier dus maar doorheen kijken en zien hoe ik die zandvlekken het beste er ook weer uit krijg.
Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge