Baby Brabbel – Opname draakje

image_pdfimage_print

Vorige week ging het niet zo goed met onze zoon Daan. Hij begon een aantal keren op een dag te spugen, een keertje is niet erg. Maar de hoeveelheid dat hij spuugde maakte me wel zorgen. Ook omdat hij gedrag vertoonde die niet bij hem paste. Meer huilen, en dan ook echt tot schreeuwend toe. Nou onze kleine draak is juist een heel rustig jochie. Dus hier schrok ik echt van. Die avond dat hij zo aan het huilen was heb ik uiteindelijk het ziekenhuis gebeld. En werd het hemd van me lijf gevraagd. Uiteindelijk werd er gezegd dat ze me de volgende dag zouden bellen om een afspraak te maken. Daar nam ik op dat moment maar genoegen mee.

Ze maakte en afspraak voor donderdag, terwijl ik maandag avond hun voor het eerst had gebeld erover. Dat vond ik best lang duren, maar ze konden er niks anders van maken. Dus oke ik ga accoort, ik kon weinig anders. Die donderdag ben ik naar het Martiniziekenhuis gegaan. En Daan werd daar onderzocht door de kinderarts. Ze zei dat ze terecht vond dat ik me zorgen maakte. En hij mocht niet meer mee naar huis. Daar schrok ik van. Waarom hebben ze me dan zolang laten wachten voor onderzoek! Maar wel fijn vond ik het dat ik op mijn moedergevoel kan vertrouwen. Want het was dus echt mis met hem.

Nadat ze een kamer geregeld hadden voor hem, legde ze hem aan de zuurstof. My god, wat schrok ik toen nog meer. Je zag hem helemaal verkleuren, in goede zin dan. Had ik dat echt niet gezien dat hij zo grauw van kleur was. Later hoorde ik dat het er heel langzaam insluipt en je dat dan niet ziet. Dat bleek dus wel. Hij is op plasmedicatie gezet, en krijgt zuurstof dus. De plasmedicatie is ervoor om de teveel aan vocht af te drijven. En doet z,n werk goed.

Dinsdag had hij een afspraak bij de kindercardioloog in het UMCG. Dus met ambulance van ziekenhuis naar ziekenhuis vervoerd. Daar kreeg hij een echo voor zijn hartje. En zag er goed uit. Geen sprake van dat hij nu een operatie nodig heeft. En er mag ook weer wat meer vocht toegediend krijgen. Want had nu iets te weinig. In de nacht bleek hij veel te hebben gespuugd, en hij is afgevallen. Was dan ook een heftige dag voor hem geweest. Nog geen vooruitzicht wanneer hij naar huis kan.

Morgen gaan ze de zuurstof afbouwen. En er moet nog een dieetist komen om te overleggen nu met zijn voeding. Verder gaat het nu dus wel goed met hem. Vandaag is de fysio van Daan ook even langs geweest. En heeft me geleerd om zijn voetjes elke dag even te masseren. Aangezien die hele dagen in schoentjes zitten. Vond dat wat eng omdat ik weet dat het gevoelig voor hem is. Maar als je het stevig doet heeft hij er minder last van als je heel zachtjes en voorzichtig doet. Dus weer wat geleerd. Zo kan hij ook zijn voetjes gaan ontdekken. Wel zo belangrijk in de ontwikkeling.
image

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

3 thoughts on “Baby Brabbel – Opname draakje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge