Baby Brabbel – Voeden

image_pdfimage_print

Een nieuw rubriek is geboren op mijn blog “Baby Brabbel”  Elke week zal deze terug keren met een nieuw thema of gewoon een leuk stuk over Daan en het moederschap. Er komen vast nog weleens tips naar voren voor andere mama,s. Maar vast ook wel vragen naar andere mama,s… Opvoeden doe je vanuit je gevoel, en je hoopt maar dat je het goed doet. Welke moeder is niet eens onzeker of het wel het juiste is voor je kindje. Ja ik ben best onzeker over veel dingen. Maar een goede moeder mag dat zeker zijn. Zelfs daar twijfel ik weleens over of ik wel een goede moeder ben. Maar ik heb een erg tevreden mannetje, dus dan zal dat vast wel goed zijn wat ik doe.


Voordat Daan geboren was wisten we al dat vele dingen minder snel aan te leren is bij hem vanwege het syndroom van down. En dat geeft helemaal niks. Het begint dus al bij het fles drinken. Altijd had ik gezegd als het mogelijk is wil ik me kind aan de borst laten drinken. Daar ben ik al vrij snel na de geboorte op terug gekomen. Ik wilde dat hij eerst goed zijn flesjes leegdronk, en daarom ging ik afkolven. Maar nooit verwacht dat het weleens lang zou kunnen duren voordat hij echt goed kon drinken uit zijn fles. Ik ben dus gestopt met afkolven, omdat het opbrak. En daar ben ik echt nu heel blij mee dat ik volledig ben overgestapt naar kunstvoeding.

Alleen het drinken gaat soms heel goed en soms niet zo goed. Hij heeft dan ook niet voor niets nog een sonde in zijn neus. Vind het vreselijk dat het nog altijd nodig is, maar beter dat dan hem zo vreselijk moeten vermoeien met de fles. De laatste keer dat we bij de kinderarts waren is de flesvoeding van verhouding veranderd. Hij mag vanwege zijn hartafwijking niet teveel vocht binnen krijgen. Dat kan hij niet verwerken en zal hij vocht gaan vasthouden wat slecht is voor hem. Vanaf dat moment ging hij super goed drinken. En gebruikte we niet vaak de sonde meer.

Nu is er weer een nieuwe periode aangebroken. Hij drinkt vrij goed, maar is super druk tijdens het fles drinken. Dit filmpje met de vraag of iemand herkende stelde ik al op de facebook pagina voor D- mama,s. Dat is een pagina speciaal voor mama,s met kindjes die het syndroom van down hebben. Als eerste kreeg ik als antwoord dat ik de fles verkeerd omhou. Hmmm ohhh kan dat ook was mijn opmerking. Zo kreeg ik nog meer adviezen. De meeste deed ik al veel pauzes houden, boeren tussen door. Maar ga de volgende keer wel even de fles omdraaien, en eens kijken naar een andere houding. Momenteel kan ik niet de houding die ik voorheen deed hem in me armen op schoot nemen. Dat is me nu te pijnlijk vanwege me hernia. Ga hem nog eens proberen plat te leggen, ook al weet ik dat hij steeds ging spugen als ik hem plat legde. Toch ga ik het nog eens proberen… Wie weet.

We zijn weer een aantal dagen verder nadat ik begon met deze post. En hij drinkt bij mij erg slecht. Heb verschillende houdingen geprobeerd, maar toch weer terug gekomen op mijn eerste houding. Maar sinds 2 dagen drinkt hij zijn flessen geen van allen meer leeg. Hij is druk, denk dat het gewoon beetje bij hem hoort. Maar ook snel moe, en gewoon niet goed drinken. Snap er niks van, zeker niet nu mijn man 1 keer even de fles heeft gedaan en toen dronk hij hem helemaal zonder problemen leeg. Wat doe ik toch fout!!! Ik begin zo erg als mama te twijfelen.

Vind dan ook vaak het fles geven best frustrerend en helemaal niet zo,n fijn momentje wat het wel zou moeten zijn. En ook vind ik het moeilijk om dit zo toe te geven dat ik hier best moeite mee heb.

Heeft iemand hier ervaring mee, met moeilijke drinken? Want ga er vanuit dat dit niet alleen past bij het down syndroom.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

4 thoughts on “Baby Brabbel – Voeden

 1. Het ziet er inderdaad niet lekker soepel uit moet ik zeggen.. De fles andersom houden zou ik sowieso doen, dat is ook voor je pols beter.

  Ik heb Luuk zelf op een voedingskussen liggen en ik kan dan zelf naast hem zitten, sinds ik dat doe drinkt hij beter, Luuk heeft het snel warm, dus op dat kussen is het wat koeler voor ons allebei. Verder zou ik geen tips hebben. Misschien dat ze je op het consultatiebureau kunnen helpen? Daar heb je ook een telefoonnummer voor vragen etc.
  Joyce onlangs geplaatst…Stil.My Profile

 2. Ayden had (door zijn vroeggeboorte) ook moeite met drinken. Wat bij hem goed hielp was hem op zijn rechterzij leggen op je benen. Linker been over het rechter been, hoofdje op het linker been en de rest vh lichaam op je rechter bovenbeen. Je kan het evt ook proberen op de linkerzijde, dat kan Daan natuurlijk prettiger vinden. Misschien kan je ook nog een andere fles proberen, bijv van het merk MAMA (verkrijgbaar bij krutvat) of dr. Brown die voorkomt ook krampjes. Ayden dronk op een gegeven moment zijn flessen wel leeg, maar de echte ‘klik’ kwam pas maanden later, toen kon hij ook ineens doordrinken ipv ruim een half uur over een fles doen. Succes, en hou vol, probeer niet te stressen tijdens de fles, dat voelt Daan ook :). You can do this mommy!
  Roos onlangs geplaatst…Draagdoek gekocht!My Profile

 3. mijn zoontje heeft ook het syndroom van down en is ongeveer van dezelfde leeftijd als jou zoontje. Mail me als het je leuk lijkt om contact te hebben. Mij lijkt het fijn om dingen uit te wisselen met iemand die in het zelfde schuitje zit.
  Hoor graag van je

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge