Babyhapjes maken

image_pdfimage_print

Max eet al best wel veel naast zijn flesjes melk. We zijn dan ook in korte tijd van vijf flessen melk naar twee gewone flessen melk gegaan en een papfles. Daarnaast krijgt hij twee keer per dag fruit (per keer een heel stuk fruit) En in de avond krijgt hij een warme hap (groente, aardappel/rijst en soms ook vlees erdoor) En daarna soms nog een toetje (yoghurt/kwark) En dit alles maak ik zelf, dus niets uit potjes uit de winkel. Vind het wel leuk namelijk zelf combinaties te maken met soorten groenten. En ik heb de tijd er ook voor om het zelf te maken.

Fruit voor onderweg

Alleen op sommige momenten is het niet zo handig om een potje groente of fruit te geven aan je kind. Zoals ik afgelopen keer bedacht dat ik naar het ziekenhuis moest en rond die tijd krijgt hij altijd fruit te eten. Ja wat doe je dan, neem je echt een potje mee met een lepel en ga je het hem daar geven. Nou dat vind ik dus niet zo handig, want dit kan een knoeiboel worden. En dan moet ik hem dan op schoot houden, hoe wil je dat gaan doen? Thuis zit hij natuurlijk handig in zijn kinderstoel om hem lekker eten te geven. En wordt het een knoeiboel dan ben je thuis en kan je het makkelijk gewoon schoonmaken. Dus nu dacht ik aan de handige Squiz zakjes om daar het fruit in te doen voor als we onderweg zijn. Helaas kon ik daar nog geen gebruik van maken toen ik naar het ziekenhuis ging. Dus kocht ik zo,n knijpfruit zakje uit de winkel. Denk eens proberen wat dit doet bij Max, nou dit ging er prima in met mijn hulp. Alleen thuis had ik een extreem huilend kind, dus hup naar bed. Die is vreselijk moe na zijn middag slaapje gemist te hebben. Maar hij bleef huilen, hij bleek honger te hebben. Nou dit is me nog nooit gebeurd. Die leuke knijpzakjes met fruit uit de winkel vullen mijn kind dus niet.Wat was ik blij toen ik de zakjes van Squiz binnenkreeg, zodat we dit het weekend konden uitproberen als we naar het Sinterklaasfeest gingen. Want ook dan moet Max gewoon zijn fruit kunnen krijgen. Dus ik maakte die ochtend een mix van fruit (appel en kiwi) En dit deed ik in het knijpzakje. Omdat Max nog niet begrijpt hoe het werkt, doseer ik het met knijpen in zijn mond. Maar dit gaat niet altijd goed merkte ik. En zo zat hij wel een beetje onder het fruit. Gelukkig had ik natuurlijk wel een doekje bij me. Maar dit was zeker een geslaagd succes, want hij kreeg nu wel voldoening van het fruit wat hij binnen kreeg. En ik helemaal blij dat ik nu iets heb voor als ik onderweg ben of ergens wat niet handig is om hem met een lepel te voeren.

Recepten hapjes

Ik combineer verschillende soorten fruit, maar hij kent ook de smaken wel apart. Want het is niet de bedoeling dat hij alleen went aan smaken door elkaar heen. Want met de tijd gaat hij namelijk zonder dat het gepureerd is de stukjes fruit eten. Met de groenten hapjes is dat wat lastiger het niet te combineren. Daar doe ik dus wel alles door elkaar. In het begin was het wel alleen een soort groenten. Maar inmiddels krijgt hij er ook aardappel of rijst en vlees bij. Dit pureer ik dus in een hapje voor hem. Hij kent al vele smaken, maar er is ook nog zoveel te proberen. Ik maak dus soorten stampotten met aardappel erdoor. Denk aan, broccoli, boontjes of bloemkool en dan een aardappel erdoor en ook af en toe iets van kipfilet erdoor. En alles smaakt hem goed, meestal als het op is kijkt hij me aan. Met van is dit alles, krijg ik niet meer! Nou dat is wel een goed teken dat mijn kind geniet van alle soorten hapjes die hij krijgt. Nog nooit heb ik iets gehad (tot nu toe dan) dat hij echt iets weigert te eten. Maar merk wel dat hij alleen van de smaak avocado iets minder houd, maar met een banaan erdoor is het dan wel weer prima. En ik geef hem groot gelijk, zijn mama houd ook helemaal niet van avocado.

Laatst maakte ik een soort van ravioli en ook dit ging er prima in.

 • Courgette
 • Wortel
 • Tomaat (ontvel deze wel eerst, en haal de pitjes eruit)
 • Kipfilet
 • Witte rijst

Ik heb een babycooker en de groenten en het vlees doe ik er allemaal samen in en maalt het fijn, de rijst kook ik apart. Zodra alles goed gaar is, de rijst erbij en dan alles nog keer helemaal pureren.

Kennen jullie de Squiz zakjes al en maken jullie er gebruik van?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

1 thought on “Babyhapjes maken

 1. Hoi Debbie,

  Leuke blog.
  Nee ik ken de zakjes niet.
  Koop gewoon de knijpfruit zakjes voor grote mensen in de supermarkt.
  Daar zit meer in aan de kleine variant heeft meneer niet genoeg.
  Of ik geef zo fruit.
  Remco krijgt vers eten wat wij ook eten maak portie in een bakje en vries het in.
  Zo maak ik een vooraad en geef ik het als het remco’s etenstijd is.
  Hij eet altijd eerder dan ons omdat het anders te laat is voor hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge