Sinterklaas

image_pdfimage_print

Ik vind Sinterklaas echt een feest voor kinderen, voorheen had ik er weinig mee. Maar toen Daan er was keek ik er naar uit om samen met hem Sinterklaas te vieren. Helaas mocht hij dit nooit mee maken. Maar nu Max er is vind ik het heerlijk om hiermee bezig te zijn. Natuurlijk is hij nog veelte klein om te beseffen wat het allemaal inhoud, dus als hij ouder is wordt het voor hem ook veel leuker. Maar ik vind dat we een geslaagde Sinterklaas voor ons jochie hebben gehad.

Sinterklaasfeest van het werk van papa

Gisteren was het dan Sinterklaas, Dit is de eerste keer dat wij echt aan Sinterklaas doen. Van het weekend heeft Max voor het eerst Sinterklaas mogen ontmoeten met zijn twee zwarte pieten. Wat waren dit vele indrukken voor hem. Overal keek hij naar en luisterde goed naar alles om zich heen. Mama zong dan ook mee met de sinterklaas liedjes, want je Max kan ze over een tijdje dan zelf gaan zingen voor de Sint en zijn pieten. 

Eerlijk waar wij als ouders vonden het wel een ongeorganiseerde zooi, ze hadden het beter klein kunnen houden zoals ze elk jaar deden. Normaal vieren ze het van het werk van zijn papa op zijn eigen locatie en is het niet zo druk als het nu was. Want nu moesten we naar Assen toe en was het dubbelop zoveel kinderen. Waardoor er steeds een groep kinderen naar voren geroepen werden en niet eens hun cadeautje kregen. Dat deden ze nog eens nadat Sinterklaas vertrokken was door de werknemers zelf. Nou geen kind zit daar op de wachten toch, je wilt toch je pakje krijgen van Sinterklaas en zijn pieten. En helaas tegen de tijd dat Max aan de beurt was, was hij al extreem moe geworden. Dit hadden ze beter mogen doen, de jongste als eerste naar voren laten komen.

Toch hoop ik dat Max er iets leuks van mee gekregen heeft, thuis hebben we samen nadat hij heeft geslapen zijn cadeau open gemaakt. En volgens mij is het wel geslaagd. Hij kreeg een liedjesboek. Met vele geluidjes en dus liedjes.

Opa en oma en ome Pieter op bezoek

Ja sinterklaas vieren zonder familie is geen feest. De eerste pakjes “middag” voor Max is een feit. Ja het is normaal pakjes avond, maar dan ligt Max lekker te slapen. Mama was druk in de weer in de keuken toen er werd aangebeld. Nu al dacht ik, en daar stond ome Pieter voor de deur. En ik had twee slapende mannen in huis en zelf druk met eten maken voor de avond en voor Max. Daar ben ik eerst maar even verder mee gegaan, en mijn man uit bed gehaald. Max liet ik nog even liggen, anders zou het wel heel lang uit bed zijn voor hem. Gelukkig een tijdje later toen Max een beetje wakker begon te worden, kwamen ook opa en oma bij ons thuis. En toen was het feest voor Max want Sinterklaas had (een beetje dom) bij opa en oma en ome Pieter cadeautjes achter gelaten voor Max. Dus die kwamen ze dan maar voor Sinterklaas bij Max brengen. Papa en mama waren enorm verrast hoeveel leuke speeltjes Max kreeg. Nou dan is hij wel heel lief geweest volgens Sinterklaas en de zwarte pieten. Ik heb inmiddels al gemerkt dat hij gek is op alle knopjes die op het speelgoed zit, en dat hij nu ook snapt dat er dan geluid uit komt. Over een tijdje komen die geluidjes bij ons denk de neus uit, maar als Max zich maar goed kan vermaken ermee.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge